Ford har akkurat bekreftet at Galaxy kommer i ny utgave i andre halvdel av 2015. Det er grunn til å tro at designet får mye til felles med denne bilen, S-Max som her er i Vignale-versjon.
Ford har akkurat bekreftet at Galaxy kommer i ny utgave i andre halvdel av 2015. Det er grunn til å tro at designet får mye til felles med denne bilen, S-Max som her er i Vignale-versjon.

Stor familiesuksess kommer i ny utgave

Og den kan få en spennende nyhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden den ble lansert tilbake i 1995 har Ford Galaxy vært en favoritt blant familier med behov for mye plass og mange seter.

Sjuseteren var først et samarbeid med Volkswagen, som solgte den både som VW Sharan og Seat Alhambra. Her gikk første generasjon helt fram til 2006.

Bilene hadde mange gode egenskaper, ikke minst plassmessig, men kvaliteten var dessverre preget av altfor mye rusk.

Ikke mange konkurrenter 

Derfor var det nesten litt overraskende at Ford holdt på Galaxy-navnet da det var klart for helt ny generasjon. Denne bilen utviklet de selv, på samme plattform som Mondeo og S-Max.

Andre generasjon Galaxy har vært en stor opptur for Ford og har solgt meget bra. Den har da heller ikke hatt veldig mange konkurrenter. Galaxy har hatt sju fullverdige sitteplasser og i tillegg plass til litt bagasje – samtidig som den ikke har føltes som noen minibuss kjøremessig. 

Første generasjon Galaxy var en praktisk bil, men kvaliteten var mildt sagt diskutabel.
Første generasjon Galaxy var en praktisk bil, men kvaliteten var mildt sagt diskutabel.

Bruktbilene fra helvete? Nei, det er ikke helt tilfeldig

Opptøyer 

I forhold til en tredje generasjon av denne bilen, har Ford virkelig holdt kortene tett til brystet. Det har blitt spekulert i at Galaxy ikke skulle erstattes, og at andre generasjon S-Max skulle bli eneste personbilbaserte sjuseter fra Ford. 

I tillegg har det vært mye turbulens rundt selve produksjonen av trillingene Mondeo, S-Max og Galaxy. Ford bestemte for et par år siden å legge ned fabrikken de har blitt bygget på i Belgia, og flytte produksjonen av disse modellene til Spania.

Det resulterte i rene opptøyer i Belgia, der fabrikken ble blokkert av de ansatte og all produksjon stoppet opp i flere måneder.

LES MER: Ser ut som krigssone, ikke bilfabrikk

Samme oppskrift

Det endte med at Ford måtte bla opp for å kjøpe seg fred med fagforeningene, og nå er produksjonen av nye Mondeo godt i gang i Spania. Snart får den også følge av S-Max – og Ford har akkurat bekreftet at en helt ny Galaxy også er på vei.

Som sist er det grunn til å tro at den deler veldig mye teknikk med Mondeo og S-Max. Forrige generasjon var nesten identisk med S-Max til og med C-stolpen, bortsett fra at hele bilen var høyere. Sannsynligvis får vi se mye av den samme oppskriften på den nye.

Kommer med 4x4?

Noe som virkelig kan gjøre denne bilen attraktiv på det norske markedet, er om den i likhet med nye Mondeo og S-Max også får firehjulstrekk.

I dag er VW Sharan eneste konkurrent som kan tilby dette, og den bilen begynner å bli noen år allerede.

I og med at både Mondeo og S-Max kommer med 4x4, vil det overraske oss om ikke også Galaxy får dette som tilvalg. Da snakker vi virkelig attraktiv bil for aktive familier med behov for mye plass.

Les mer: Mondeo ble ny og fikk veldig viktig nyhet

Produksjonen av andre generasjon Galaxy er avsluttet, etter mange år med suksess.
Produksjonen av andre generasjon Galaxy er avsluttet, etter mange år med suksess.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

 

 

 

 

 

Laster inn forumet...