Caruana før superduellen:
– Vil ikke akkurat kalle oss venner

Fredag møtes nummer en og to i verden i Tata Steel Chess Challenge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabiano Caruana, som tapte torsdagens kamp mot Radoslaw Wojtaszek, gleder seg til superduellen mot Magnus Carlsen. Forrige gang de to sjakk-gigantene møtte hverandre endte det med remis. Det var under Sinquefield Cup i St. Louis i september.

– Vi har spilt mye i det siste. Jeg har vunnet noen og han har vunnet noen. Det har vært ganske jevnt og det er tydelig at han har vært en toppspiller i mange år. Jeg forsøker å vise at jeg kan konkurrere på samme nivå som ham. Det er alltid en utfordring å spille mot Carlsen, vi deler mange fine øyeblikk og jeg har vunnet noen parti. Det er alltid gøy å spille mot en som utfordrer meg så mye, sier Caruana til TV 2.

Og legger til:

–   Jeg tror jeg har en mulighet til å slå ham, men vi får se hva som skjer.

– Hvordan vil du beskrive vennskapet ditt med Magnus?

– Jeg har et godt forhold til alle sjakkspillere og Magnus er intet unntak. Jeg vil ikke akkurat kalle oss venner – vi snakker ikke så mye samme . Han gjør sin ting og jeg gjør min. Vi har en god tone, sier Caruana videre. 

– Hva kan vi forvente oss på fredag?

– Jeg aner ikke hva som vil skje, men jeg er sikker på at det vil bli interessant for tilskuerne, sier Caruana, som også avslører at han har som mål å bli verdensmester. 

– Men veien dit er lang. Jeg må først vinne kandidatturneringen i 2016, sier han videre. 

Carlsen med selvtillit
Carlsen på sin side er forsiktig optimist med tanke på fredagens parti etter seieren mot Aronian.  

– Det hjelper veldig at jeg har fått to seire. Jeg stiller med god selvtillit før partiet, sa han, men la til at sort mot verdenstoeren var en vanskelig oppgave.

Partiet kan du følge på tv2.no og TV 2 Sportskanalen fredag fra 13.00.