Oilers herjet med Storhamar: – Vi spilte som et juniorlag

Stavanger Oilers styrer mot seriemesterskapet etter 5-1 mot tabelltoer Storhamar. 

Se sammendrag i videovinduet over.

Storhamar Dragons hadde før torsdagens kamp ikke tapt hjemme siden 28. oktober i fjor. Og mens hjemmelaget inviterte til fest i egen stue var det gjestene som tok for seg av det som ble servert. Til slutt endte det med seier 5-1 til serielederne – foran nesten 7000 tilskuere i Hamar OL-Amfi.

– Vi har vært gjennom en periode med slow-motion nå, så det var deilig å se dem spille igjen, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

Oilers kom til kampen med tre strake bortetap i bagasjen. 

– Vi spilte enklere og raskere nå og det er det som er Oilers-hockey. Vi hadde et møte på mandag – vi kan ikke akkurat kalle det krisemøte, men vi gikk gjennom en del ting, sa Thoresen videre.

– Vi mistet fokus
For Storhamars del stoppet seiersrekken på ni.

– Dette var skuffende. Stavanger var bedre enn oss. De var bedre på skøyter enn oss. Vi spilte ikke godt nok foran motstandermålet, sa Storhamar-trener Aleksandr Smirnov til TV 2. 

– Guttene mistet fokus. De må fokusere på kampen. Det har vært mye media og gullsnakk i det siste, la han til. 

Herjet i første periode
Det ble ikke helt den åpningen på kampen Storhamar hadde ønsket seg. Oilers herjet og ledet fortjent 3-0 etter første periode. Josh Soares, Jean-Michel Daoust og Rudolf Balcers scoret målene .

– Vi må begynne å spille seniorhockey, sa Storhamar-kaptein Mads Hansen til TV 2 etter første periode.

– Spilte som et juniorlag
Det ble ikke noe særlig bedre for Hansen & co i andre periode. Oilers fikk scoring nummer fire og fem ved Daoust og Mathias Trettenes, før Eirik Skadsdammen til slutt reduserte for gjestene med 53 sekunder igjen av perioden.

– Det er 20 minutter igjen av kampen. Nå må vi bygge videre på scoringen som har gitt oss et lite boost inn i pausen, sa målscorer Skadsdammen til TV 2 i pausen. Heller ikke han var fornøyd med måten Storhamar opptrådte på.

– Det ser ut som om vi er et juniorlag, sa han.

Storhamar våknet i tredje periode, men ingen av lagene klarte å score. Dermed endte det med 5-1-seier og åtte poengs forsprang på tabellen for Stavanger Oilers. 

Andre resultater i GET-ligaen torsdag:
Kongsvinger - Stjernen 0-6
Lørenskog - Manglerud 6-3
Vålerenga - Lillehammer 2-3