– Er det bare 19 dager igjen til VM?

Aksel Lund Svindal tilbake på ski for første gang etter skaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INNSBRUCK/ BERGEN ( TV 2) Torsdag var Aksel Lund Svindal for første gang tilbake på ski etter at han røk akillesen i oktober i fjor.

Etter at han skadet seg har det sett mørkt ut med tanke på å rekke alpint-VM i februar.

– Ikke like trygg som jeg pleier
Men 32-åringen har aldri gitt opp håpet, og torsdag prøvde han seg forsiktig med ski på beina i Innsbruck.

– Det var en litt kjip førstetur. Jeg merket at det var litt annerledes. Jeg var ikke like trygg som jeg pleier å være. Men så var det ganske rask progresjon, og da tenkte jeg at dette ikke var håpløst i det hele tatt, sier Lund Svindal til TV 2.

Til tross for en positiv opplevelse torsdag, er han klar på at det er langt frem til han kan konkurrere mot Kjetil Jansrud og de andre stjernene i alpinsirkuset.

– Jeg er på ski igjen, da er jeg et steg nærmere der jeg skal være. Det er et stykke frem til de beste verden. Men jeg har hatt bra progresjon. Det er ikke så lenge siden jeg kastet krykkene. Dersom det fortsetter sånn kan det bli bra, sier han.

– Er det bare 19 dager igjen?
Nå lurer alle på om Lund Svindal blir å se når VM går av stabelen i Beaver Creek.

Men stjernen blir overrasket når TV 2 forteller at det bare er 19 dager igjen. 

– Er det bare 19 dager? Det er ganske lite må jeg innrømme. Det er ikke mange dager det. Jeg skulle ønske det var litt lengre. La oss si 29 eller 39. Det er ikke så mye, så da trenger jeg rask progresjon for å ha noe der å gjøre, innrømmer han.

– Hvor stor er sjansen for at du kjører VM?

– Jeg har jo lyst til å si 50/50, men da er jeg nok litt offensiv. Men det er heller ikke 90-10. Så jeg ender vel på omtrent 25 prosent sjanse, sier han.

– For tidlig å si noe
Slik beskriver fysioterapeut Håvard Moksnes situasjonen. 

– Status er at han har kjørt litt på ski i dag. Det gikk veldig bra. Det er vi mest fornøyd med er at han fortsatt kunne gå på tå når han kom ut av støvelen. Han sier at det kjennes veldig bra ut når han kjører. Foreløpig er det rolig kjøring. Han er litt tidligere på ski enn at vi hadde tenkt. Det er lovende, sier han.

Han tør allikevel ikke spekulere i om alpinstjernen kommer til å rekke VM om 19 dager. 

– Etter bare én kort tur blir det for tidlig å si noe. Men jeg er forsiktig optimist, sier han.