Brudd i håndleddet for Bardal etter kjempehopp

Anders Bardal reiser hjem til Norge for å operere hånden etter å ha falt da han hoppet bakken ned i Wisla i kvalifiseringen torsdag.

Se Bardal skade seg etter fall i videovinduet øverst!

Han landet på 140 meter, én meter over bakkerekorden, og hadde det lengste hoppet i kvalifiseringen. Også polakken Kamil Stoch hoppet langt, men han var halvmeteren kortere enn Bardal. Også Stoch måtte nedi med hånden.

– Anders hadde et kjempehopp. Det var meget bra. Han er på vei til sykehus for å sjekke om det er snakk om et brudd i håndleddet, sier Alexander Stöckl til NTB via skiforbundets pressekontakt Claes-Tommy Herland.

Må operere
Etter røntgen-undersøkelsen på sykehuset opplyser Bardal han har pådratt seg et brudd i håndleddet.

– Shit happens, brudd i håndleddet, bekrefter han på Twitter.

I en pressemelding innrømmer Bardal at han er usikker på når han kan være tilbake i hoppbakken.

– Selvfølgelig kunne dette gått verre, men det er litt typisk at det går sånn når hoppinga begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men tar med meg at hoppinga fungerte bra, sier Anders Bardal.

På sin egen hjemmeside skriver hopperen at han nå drar hjem til Norge for å operere.

– Nå bærer det så fort som mulig hjem til Norge for å operere håndleddet. Bruddet var litt mer komplisert enn ønsket. Operasjonen blir nok gjort iløpet av få dager. Hva som skjer videre er jeg litt usikker på. Men det er tross alt bare armen som er skadet, så jeg får gjort det meste av treninga. Når jeg er tilbake i bakken er uvisst. Vi får ta det litt som det kommer, skriver han.

– Trist og kjedelig
Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, mener skaden er trist både for landslaget og ikke minst Bardal selv.

– Det er selvfølgelig alltid kjedelig og trist når vi får slike skader. Dette er ikke noe gøy, for vi jobber tett med disse utøverne og vet hva de synes når de blir satt ut som følge av skader, sier Bråthen til TV 2 Sporten.

– Kan dere si noe om hvor lenge Bardal er ute?

– Det skal jeg ikke begi meg ut på. Nå skal vi sørge for at Bardal blir tatt best mulig vare på i Polen, og sørge for at han blir utredet og får behandling av det norske medisinske apparatet. Etter det kan vi først si med sikkerhet hvor lang tid det tar å lege skaden, svarer sportssjefen.

– Er det ekstra trist for Bardal at han skadet seg etter et kjempehopp?

– For å si det sånn, så er det bedre å bli skadet fordi man er «for god». Men med sine hopp i Polen har Bardal nå dokumentert at han er en av verdens beste skihoppere. Dessverre var han uheldig i det siste hoppet og kom nedi med hånden. Det fikk alvorligere konsekvenser enn det noen av oss skulle tro, poengterer Bråthen.

Alle norske kvalifiserte seg
Alle de sju norske kvalifiserte seg til rennet senere torsdag. Anders Jacobsen på fjerdeplass var den beste av dem. Han hoppet 129,45 meter og fikk 133,7 poeng. Jacobsen hadde polakkene Maciej Kot, Piotr Zyla og bulgareren Vladimir Zografski foran seg på resultatlisten.

Kot, som var best, hoppet 134,5 meter og fikk 142,5 poeng.

Rune Velta endte på 6.-plass med 132,8 poeng. Han strekte seg til 132,5 meter. Bardal endte på 11.-plass til slutt. Etter fallet på 140 meter fikk han 126,2 poeng.

Daniel Tande tok 16.-plassen med 124,5 poeng etter hopp på 126 meter. Johann Forfang tok 17.-plassen og fikk 124,4 poeng (125 meter).

Tom Hilde ble nummer 24 og gikk også videre. Han hadde 122 poeng og hoppet 121,5 meter.

Anders Fannemel hoppet, selv om han var forhåndskvalifisert. Han landet på 118,5 meter.