KREVER 40 MILLIONER KRONER: Den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein saksøker Det internasjonale skøyteforbundet etter at hun ble utestengt i to år på grunn av varierende blodverdier. Tyskeren har aldri testet positivt på noen dopingprøver. Foto: AFP PHOTO / DPA / ANDREAS GEBERT   GERMANY OUT
KREVER 40 MILLIONER KRONER: Den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein saksøker Det internasjonale skøyteforbundet etter at hun ble utestengt i to år på grunn av varierende blodverdier. Tyskeren har aldri testet positivt på noen dopingprøver. Foto: AFP PHOTO / DPA / ANDREAS GEBERT GERMANY OUT

Pechstein krever 40 millioner kroner

Var utestengt i to år, men har aldri avlagt en positiv dopingprøve.

Den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein ble i 2009 utestengt i to år av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) på grunn av uregelmessige blodverdier.

Selv har hun aldri testet positivt på noen dopingprøver.

Etter utestengelsen tok 42-åringen saken til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) som opprettholdt suspensjonen.

Torsdag fikk hun likevel medhold i å søke erstatning av en tysk domstol som ikke anerkjente avgjørelsen til CAS og mener utestengelsen fra ISU var ugyldig.

Nå krever skøyteløperen om lag 40 millioner kroner fra Det internasjonale skøyteforbundet for skader hun mener hun er påført i perioden 2009-2011.

– Det er en stor dag for meg. Denne seieren er verdt mer enn alle mine OL-medaljer tilsammen, sier Pechstein ifølge Die Welt.

Arvet det fra sin far
ISU mener at de varierende blodverdiene er et bevis på at hun var dopet, men Pechstein har tilbakevist disse påstandene og sier at det er en tilstand hun arvet fra sin far.

– De tok alt fra meg, men jeg kjemper videre. Nå har jeg sjansen for å få en skikkelig rettssak i en tysk domstol. Jeg føler meg optimistisk, fordi nå må ISU legge bevisene på bordet, sier Pechstein.

Skøyteløperen er en av Tysklands mest dekorerte vinterolympier med fem gullmedaljer, to sølv og to bronser.

Kommer til å anke
Det internasjonale skøyteforbundet har nå fire uker på å anke torsdagens avgjørelse før Tysklands føderale høyesterett for sivil- og straffesaker fatter et vedtak.

– Vi synes dommen er feil, sier ISU-advokat Christian Keidel som bekrefter, ifølge Die Welt, at de kommer til å anke i denne saken.