Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glem Christian Bale, George Clooney og Val Kilmer. På slutten av åttitallet var det Michael Keaton som var den store Batman-helten Tim Burtons «Batman» fra 1989.

Suksess

Etter gjennombruddet i filmen «Beetlejuice» (1988) ble alle dører sparket vidåpne for Keaton som fulgte opp suksessen med filmen «En fremmed banker på» (1990) før han igjen satte seg i Batmobilen i Burtons oppfølger «Batman vender tilbake».

Ble latterliggjort

Så begynte karrieren til Keaton å dale. Etter et par filmer som ikke innfridde økonomisk måtte skuespilleren ta til takke med biroller og opplevde også etterhvert å bli latterliggjort av tabloidpressen på grunn av sin stadig tynnere isse.

Til tross for roller i filmer som Robocop (2014) og Need for Speed (2014) er det filmen «Birdman» (2014) som regnes som det store comebacket for Michael Keaton.

Spiller avdanket superhelt 

I filmen spiller Keaton en skuespiller som for mange år siden hadde suksess som den vingekledde superhelten, Birdman. Flere år senere forsøker den avdanka skuespilleren å gjenopplive karrieren. Filmen er kategorisert som en komedie/drama.

Da Michael Keaton nylig mottok en Golden Globe for beste mannlige hovedrolle i en komedie, begynte pressen å snakke om Keaton som en av de store favorittene til en Oscar.

Batman vender tilbake

Torsdag ble Keaton nominert til en Oscar for beste mannlige hovedrolle i «Birdman» som har premiere i Norge 6. februar.

Årets Oscarutdeling finner sted den 22. januar i the Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.