Tore (43) skulle kjøpe traktor – se hva han endte opp med

- Jeg har det med å være litt impulsiv ...

Dette er ikke en traktor, men en gammel, nostalgisk VW Boble fra 60-tallet. Den gjør neppe samme nytten ...
Dette er ikke en traktor, men en gammel, nostalgisk VW Boble fra 60-tallet. Den gjør neppe samme nytten ...

Det er ikke alltid at ting blir slik som vi har tenkt oss. I alle fall ikke for de av oss som er litt impulsive, eller har lett for å bli revet litt med.

Slik var det for Tore Sivertsen i Ålgård. 

Han skulle nemlig kjøpe traktor, men endte opp med en gammel Boble fra midt på 60-tallet i stedet. Den gjør nok ikke helt samme nytten, vil vi tro.

Gjorde ikke samme nytten

Det fant nok Tore ut ganske raskt også, for nå har han nemlig lagt ut den gamle Bobla til salgs på finn.no.

- Jada, du skjønner, jeg skulle altså egentlig kjøpe en traktor. Men da jeg kom inn på låven og fikk se Bobla, må jeg innrømme at jeg ble litt mo i knærne og varm rundt hjertet, forklarer Tore. 

- Da jeg jeg hørte at den kun hadde hatt én eier, en nå aldrende kar fra distriktet her, og at den kanskje ikke hadde gått mer en 60.000 kilometer – ja, så ble den med hjem gitt ...

Dette må være verdens tøffeste Folkevogn?

Ikke første gang ...

- Litt grepet av akutt må ha-begjær der altså?

- Ja, det kan du si. Det verste er at det er ikke første gang heller. Når jeg får se gamle melkespann, mopeder eller Norgesglass og gamle margarinkasser, for den saks skyld, så hender det at det baller litt på seg humrer, den blide rogalendingen. 

- Du driver kanskje litt med veteranbiler og slikt?

- Neida, jeg gjør ikke det, skjønner du. Jeg driver litt med kjøp og salg av traktorer og maskiner. Men ettersom disse ofte står på låver rundt om kring, dukker det innimellom opp andre morsomme ting også.

- Men så var det dette med nostalgi da, jeg burde vel snart lære nå, sier han. 

Se hele annonsen og alle bildene her: 

Stått lenge på låven

- Men du – tilbake til Bobla – fortell litt mer om den?

- Etter det jeg kjenner til så langt har den gått på Figgjo, rett ved Sandnes. Men den har altså stått i mange, mange år nå. Kanskje så mye som 20 år på låven. Det setter jo sine spor.

- Men den ser slett ikke ille ut altså. Det er selvfølgelig noe overflaterust i lakken og et tykt støvlag. Det er også litt rust nederst i reservehjuls-brønnen. Under har jeg imidlertid ikke fått sjekket den så nøye.

- Det største problemet et at bremsene sitter fast og at hjulene dermed ikke ruller. Det er jo litt upraktisk. Men å fikse opp i dette bør være enkelt for en som er litt bilkyndig, mener Tore.

Kun 60.000 km?

- Og den har ikke gått mer enn 60.000 kilometer?

- Det er det ryktene sier – og det som står på speedometeret. Uten at jeg akkurat tør garantere det.  

- Men jeg ser slett ikke bort ifra at det stemmer. For om man ser under det tykke støvlaget etter alle årene på låven, synes jeg dette ser ut som relativt "hel ved", sier den nybakte Boble-eieren.

Han håper at en eller annen barmhjertig sjel kan forbarme seg over en av de mest tidstypiske bilene fra 60-tallet her i Norge. 

Dette er jo en Boble av den gamle gode sorten. Med "Bolle-hjulkapsler" og den tykke listen på stigtrinnene. Den hvite lakken var vel kanskje også en av de mest populære fargene på Boblene fra nettopp denne tiden. 

- Jeg synes jo at det er hyggeligere at den sjarmerende bilen kommer på veien igjen, enn at den står på en låve og forfaller ytterligere, sier Tore.

VW Boble: Se hva Hans Olav ga kona i bursdagsgave

Åpen for fornuftige bud

- Men du, prisen på 15 000 kroner. Er den litt stiv eller?

- Tror du det? Jeg vet ikke helt jeg altså. Dette er ikke helt mitt bord, men om noen gir meg et fornuftig bud på bilen, så skal jeg i alle fall tenke på det, lover han.

- Men du Tore, helt til slutt. Traktoren du skulle se på da?

- Jeg kjøpte den også, jeg!

- Og noen melkespann, magarinkasser, Norgesglass og en moped kanskje?

- He, he... Nei gitt, ikke denne gangen. Men jeg kom over en 1956-modell Tempo trehjuling med lastekasse – en motorsykkel – en gang. Den ble med hjem.

Forøvrig en utrolig sjarmerende doning. Alle mannfolk over 50 år får nesten tårer i øynene når de ser den – men den er ikke til salgs altså, avslutter Tore bestemt.

Vi ønsker så klart lykke til med salget og håper selvfølgelig at Boble snart blir å se på veien igjen. Disse er ikke noe dagligdags syn lengre. 

Du kan fortsatt få veldig fin Boble for 50.000,-