RISIKERER OVERGANGSFORBUD? Barcelona-baserte Sport hevder at Real Madrid risikerer samme overgangsforbud som Barcelona. Både Gareth Bale (t.v) og Cristiano Ronaldo er blant tidenes dyreste fotballsigneringer. AFP PHOTO / GERARD JULIEN
RISIKERER OVERGANGSFORBUD? Barcelona-baserte Sport hevder at Real Madrid risikerer samme overgangsforbud som Barcelona. Både Gareth Bale (t.v) og Cristiano Ronaldo er blant tidenes dyreste fotballsigneringer. AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Hevder også Real Madrid risikerer overgangsforbud

Real Madrid risikerer samme skjebne som La Liga-rival Barcelona, påstår spansk avis.

Det har lenge vært kjent at Barcelona ikke får kjøpe nye spillere i kalenderåret 2015 etter å ha blitt funnet skyldig i ha brutt overgangsreglene for spillere under 18 år.

Nå kan Barcelonas største La Liga-rival Real Madrid komme til å lide samme skjebne, hevder den spanske avisen Sport.

– Perez informert om undersøkelsene
Ifølge den Barcelona-baserte avisen etterforsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) nemlig Real Madrid for å ha brutt regelverket i forbindelse med signeringer av spillere under 18 år.

Real Madrid-president Florentino Perez skal ha blitt informert om FIFAs undersøkelser, og allerede vært i kontakt med klubbene den spanske storklubbene har hentet talenter fra for å få informasjon om overgangene, hevder Sport.

Real Madrid jobber i disse dager med å hente Norges storstalent Martin Ødegaard til klubben, som bare er 16 år gammel. Denne overgangen skal imidlertid ikke stå i fare fordi FIFAs undersøkelser fremdeles pågår.

Men blir Real Madrid ilagt samme forbud som Barcelona, kan flere store stjernesigneringer glippe til sommeren.

Flere stjerner kan glippe
Dortmund-stjernen Marco Reus – som ble koblet til Barcelona før Camp Nou-klubben ble straffet – skal være interessert i en overgang til Bernabeu til sommeren.

Paul Pogba, David de Gea og Alexandre Lacazette er andre navn Real Madrid skal ha vist sin interesse for, og som kan glippe dersom FIFAs undersøkelser ender med overgangsforbud.

Verken FIFA eller Real Madrid har foreløpig uttalt seg offisielt om saken, og i sosiale medier spekuleres det heftig i om den den Barcelona-baserte avisen Sport har hold i sine påstander – eller om artikkelen er publisert kun for å sverte Real Madrid.

Regelverk for beskyttelse av yngre spillere
Det var i april Barcelona ble funnet skyldige i brudd på overgangsreglene for utenlandske spillere under 18 år. Overgangsforbudet ble opphevet etter at Barcelona anket dommen, men Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga til slutt FIFA medhold og forkastet den spanske storklubbens anke i januar.

FIFAS etterforskning av Barcelona gjaldt saker i tidsrommet mellom 2009 og 2013. FIFA henviste til artikkel 19 i regelverket sitt for spilleroverganger i sine undersøkelser av Barcelona. Den sier blant annet at spillerne kun skal flyttes internasjonalt når de er over 18 år, med unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av FIFAs underutvalg.

Funnet skyldige i ti saker
Disiplinærkomiteen uttalte at FIFA ser alvorlig på å beskytte unge spillere som ikke er myndige, og at disse unge spillerne er sårbare og at de lett kan utnyttes i et fremmed land dersom ikke kontrollen er god nok.

– Interessen i en hensiktsmessig og sunn utvikling av en mindreårig spiller må gå foran de rent sportslige interessene, har FIFA konkludert.

Barcelona ble til slutt funnet skyldig i regelbrudd i ti saker med mindreårige spillere, opplyser FIFA. Den spanske storklubben har hele tiden hevdet at de har operert innenfor det spanske regelverket, og derfor har vært overbevist om at dette også har vært i henhold til FIFAs regelverk. Derfor mener de at straffen er feil i forhold til det overtrampet de har gjort.

Overgangsforbudet gjelder for hele 2015, både nasjonalt og internasjonalt.