SA SIN MENING: Tidligere Real Madrid-spiller Michael Laudrup om Martin Ødegaard. FOTO: NTB scanpix (montasje)
SA SIN MENING: Tidligere Real Madrid-spiller Michael Laudrup om Martin Ødegaard. FOTO: NTB scanpix (montasje)

Laudrup advarer Ødegaard mot å velge Real Madrid

Den danske fotballegenden mener nederlandsk fotball er stedet å starte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stort sett alle som kryper og går i fotballverden blir spurt om hva de mener det norske supertalentet Martin Ødegaard bør velge.

De aller fleste virker å ha en mening også.

Få har imidlertid en kvalifisert mening som den danske fotballegenden Michael Laudrup.

50-åringen hadde selv en stor og innholdsrik fotballkarriere før han la skoene på hyllen og ble trener. Der har han ikke oppnådd helt den samme suksessen, men et langt liv i fotballen har det blitt.

– Ikke gå til Real eller Bayern

Michael Laudrup har også førstehåndskjennskap til klubben som virker til å være favoritter til å signere Martin Ødegaard. Ifølge Marca har Ødegaard gitt et muntlig ja om å signere en seksårsavtale med Real Madrid.

Likevel velger han å råde den norske 16-åringen til å velge noe annet enn den spanske storklubben.

– Jeg kan ikke forestille meg at en 16-åring skal få regelmessig spilletid i Real. Kanskje er ikke Bayern er den riktige klubben for ham heller, sier Michael Laudrup til den tyske avisen Merkur.

Mener Nederland er det beste valget

Laudrup er en av spillerne som har tatt steget fra Barcelona til Real Madrid, og det gjorde han etter fem sesonger i den katalanske hovedstaden.

I tillegg har han spilt for Lazio og Juventus, mens han avsluttet karrieren i nettopp Ajax - av mange regnet for å være det beste valget for den norske 16-åringen.

Det virker det som dansken støtter.

– Om han var min sønn, ville jeg sendt ham til Nederland først, sier Laudrup.

Danskens egen sønn, Andreas Laudrup, som i dag spiller i AGF, var en del av Real Madrids ungdomsakademi frem til han var 17 år gammel. Da bodde faren i Madrid som trener for Getafe.

Enig med norsk supporter

Med uttalelsene sine sier Laudrup langt på vei det samme som Thomas Gjærevold Landrø i Real Madrids norske supporterklubb sa til TV 2 tirsdag. 

– For å være helt ærlig så tror jeg kanskje at Ajax ville vært den beste klubben for Ødegaard i forhold til talentsatsning og spilletid på førstelaget, sa Gjærevold Landrø.

Rapportene har sagt at Ajax har ventet på et besøk fra den norske tenåringen, men at det har latt vente på seg. 

Tidligere har det blitt rapportert at det skal skje i januar, men dersom rapportene fra Spania er riktig ser det ut som det går fløyten.

Snakker, men liker det ikke

Selv om Michael Laudrup også formidlet sin mening liker han ikke at det snakkes for mye om unge spillere.

Det avslørte han på spørsmål om Bayern Münchens Pierre Emile Højbjerg er danskenes neste superstjerne. Han liker ikke diskusjonen rundt Martin Ødegaard heller. 

– Nei, det er en forferdelig situasjon. Gutten er 16 år gammel. Højbjerg har tatt det riktige valget ved å gå til Augsburg for å få spilletid. Jeg føler meg ikke sikker på at Ødegaard tar den riktige beslutningen, sier Laudrup.