Gigantavtale gir nytt sponsornavn på førstedivisjon

– Det er en mye, mye større avtale enn vi har hatt, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem. Sjekk navnet på ligaen som Brann skal spille i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal (TV 2): 1.divisjon har manglet et sponsor-navn siden Adecco trakk seg ut etter 2013-sesongen. Nå er ny sponsor på plass: boligforvalteren OBOS.

– Vi går inn med 12,8 millioner kroner i året over seks år, sier Martin Mæland, konsernsjef i OBOS.

Mer verdt enn Adecco-avtalen

Den langsiktige avtalen ble signert på Ullevaal onsdag ettermiddag. Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, er svært fornøyd:

KORTVARIG JUBEL: Brann jublet for seier mot Sogndal i eliteserien forrige høst. I år møtes de i OBOS-ligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KORTVARIG JUBEL: Brann jublet for seier mot Sogndal i eliteserien forrige høst. I år møtes de i OBOS-ligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– En stor og altomfattende avtale. Dette er veldig spennende, sier Siem.

– Er denne mer verdt enn da Adecco var inne?

– Ja, det er en mye, mye større avtale. Men dette er jo ikke en isolert liga-avtale, den inneholder også en del andre elementer. Men i sum er det en mye større avtale, sier Siem.

Samarbeidsavtalen med NFF og Norsk Toppfotball inneholder også satsing på talentutvikling og breddedelen i norsk fotball.

– God interesse i Bergen

– Dette er mye penger, vi har jo vurdert dette opp mot andre måter å sponse på og tror dette er vel anvendte penger, sier OBOS-sjefen.

– Hva vil det si at dere får et lag som Brann inn i OBOS-ligaen?

– Det gjør jo at interessen for OBOS-ligaen i Bergen vil være stor. Det synes vi er hyggelig. Det er jo også moro at Brann skal løpe rundt med BOB på brystet, de som er vår konkurrent i Bergen, smiler Mæland.