Fansen hyller Sánchez:
– Arsenal har savnet en spiller som ham

Nå stilles spørsmålet om Arsenals målmaskin kan bli klubbens nye Thierry Henry.

Se Manchester City-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 17.00!

Få spillere har begeistret like mye som Alexis Sánchez denne sesongen. Den 26 år gamle chileneren har tatt Premier League med storm etter overgangen fra Barcelona i sommer og står med imponerende tolv scoringer og sju målgivende pasninger etter 20 ligakamper.

– Ser ikke ut til å stanse
Ingen spillere har vært involvert i flere scoringer i ligaen denne sesongen. Ikke rart supporterne på Emirates har trykket chileneren til sitt bryst.

– Alle elsker ham. Alle! Det er ikke noen Arsenal-supportere ikke elsker Alexis, sier Andrew Mangan til TV 2.

Mangan er eier av den populære bloggen arseblog.com og følger klubben meget tett. I likhet med resten av Arsenal-supporterne er prestasjonene og innvirkningen Sánchez har hatt på laget langt mer enn det som var forventet av ham etter tre sesonger i Barcelona, der mange mente han ikke leverte stabilt på toppnivå.

– Alle var naturligvis henrykt da han signerte, men folk var litt forsiktige med å håpe på for mye. Fra den første kampen av så han ut til å ha funnet seg godt til rette. Han scoret mål, og det ser ikke ut til at det skal stanse. Alle visste at han var en god spiller, men ikke alle visste hvor hardt han jobber og hvor stor innvirkning han kunne ha på resten av laget, sier Mangan.

– Han gjør jobben defensivt, han jager og takler. Han prøver å få ting til å skje. Han er en virkelig positiv fotballspiller. Når du slår det sammen med målene og assistene, er det fantastisk.

– Han er utrolig på hver trening
Det er nettopp dette som har gjort Sánchez til en favoritt blant supporterne - ustoppelig, som en «Duracell-kanin».

Han er kanskje liten av vekst, men den 168 centimeter høye chileneren er proppfull av rå kraft og målteft. Sánchez må være en hver managers drøm, det mener Premier League TVs London-korrespondent Paul Belverstone.

– Noe av det lagkameratene snakker om er at han gjør alle andre bedre. Han inspirerer fordi han arbeider så hardt. Alex Oxlade-Chamberlain sa at han føler han skuffer Sánchez dersom han ikke følger etter når han presser høyt for å vinne ballen. De andre spillerne forbedrer sitt eget spill som en følge av det, sier Belverstone til TV 2.

– Noen i Arsenal beskrev ham som «den beste gutten i klassen» på grunn av tilnærmingen hans til treningene. Han stopper aldri. Det må være vanskelig som Premier League-spiller å være utrolig på hver eneste trening, men han er virkelig det. Han behandler hver trening som en kamp. Han vil spille på toppnivå hver gang han snører skoene.

Se alle tolv Premier League-scoringene til Sánchez øverst på siden!

Nektet å hvile
Sánchez ble tidenes nest dyreste Arsenal-spiller da London-klubben la 32 millioner pund på bordet i sommer. Siden den gangen har Sánchez kun fått hvile én kamp i ligaen, samt den siste kampen i gruppespillet i Mesterligaen.

– Han fikk tilbud om å hvile i FA-cupen, men han takket nei. Han ble også advart om juleperioden i Premier League, men han virker å ha kommet styrket gjennom den, sier Belverstone.

Kritiske røster blant Arsenal-supporterne etterlyser imidlertid hvile for sin nye juvel fra Chile.

– Han har mye energi – og tydeligvis en god evne til å restituere seg. Han ser aldri helt uslitt ut, men manageren må kanskje begynne å ta ham ut i kamper der Arsenal leder komfortabelt. Gi ham litt hvile for å sikre at han ikke blir skadet. Men det må jo være umulig. Hvordan kan man utelate en spiller som gjør som han gjør i hver kamp? Ansvaret er kanskje på lagkameratene til å produsere litt mer slik at Arsenal ikke må lene seg så mye på Alexis, sier Mangan.

KLUBBLEGENDE: Få spillere er elsket mer enn Thierry Henry blant Arsenal-supporterne. Spissen scoret 228 mål på 337 kamper for klubben.
KLUBBLEGENDE: Få spillere er elsket mer enn Thierry Henry blant Arsenal-supporterne. Spissen scoret 228 mål på 337 kamper for klubben.

Drar sammenligninger til Henry
Den vanvittige starten 26-åringen har fått på Arsenal-karrieren har fått mange til å tenke stort. Nå nevnes han i samme åndedrett som store spillere som Thierry Henry. 

– Arsenal har savnet en spiller som Sánchez i noen år. Dersom en ser på innvirkningen han har på laget, er Thierry Henry den beste sammenligningen. Jeg sier ikke at han er lik Henry eller like god, men du visste alltid at Henry kunne produsere noe. Alexis er sånn. Han har alltid noe å bidra med, sier Mangan.

Arsenal-supporteren mener imidlertid det er for tidlig å spekulere i om Sánchez har det som skal til for å ta få samme legendestatusen som en av klubbens kanskje største spillere gjennom tidene. 

– Han er bare 26 år, så han har mange år igjen. Dersom formen han har vist kan vedvare, har han mulighet til å bli en legende. Men det er for tidlig å konkludere etter bare seks måneder, sier Mangan.

Belverstone ser ikke noen grunn til at Sánchez ikke kan bli en Arsenal-legende.

– Hvorfor ikke? Han har en fantastisk holdning og moral. Han har teknikk og ferdigheter. Når man snakker om de beste spillerne, snakker man ofte om det mentale. Sánchez elsker å levere og prestere. Han blomstrer som en følge av det. Han har en lang vei før han kan sammenlignes med Henry, men Henry hadde ikke i nærheten av samme innvirkning på sine første 20 kamper som det Sánchez har hatt, sier Belverstone.

Tøff test på Etihad
Strålende prestasjoner, som de to scoringene og den ene målgivende pasningen mot Stoke i forrige serierunde, sprer en viss optimisme blant Arsenal-supporterne før søndagens storkamp mot Manchester City på Etihad. 

– Kampen mot Stoke var årsbest av Arsenal, sier Belverstone.

Sist gang Arsenal og City barket sammen leverte Sánchez en volleyscoring av de sjeldne i uavgjortkampen på Emirates. Forrige gang Arsenal var på besøk i Manchester endte det derimot med seks baklengsmål.

– Dersom Sergio Agüero starter, kommer Arsenals bakre firer til å få hodepine. Jeg tror ikke Manchester City har vunnet uten Yaya Touré (opptatt med Afrikamesterskapet) siden april. Jeg tror likevel ikke at Arsenal slipper inn like mange som de gjorde forrige gang, sier Belverstone.

Forsvaret har vært et mye omtalt problem for Arsenal denne sesongen. Det er også der slaget står, mener Mangan.

– Dersom Arsenal er solide bakover, så har de nok offensiv kvalitet med Özil, Alexis, Giroud, Walcott, Welbeck og Santi Cazorla. Det er nok kvalitet til å lage problemer for Manchester City. Men det hele faller ned på om Arsenal klarer å stoppe Manchester Citys angrep, sier Mangan.