Max Hermansen og Ronny Alte som begge var sentrale under den muslimkritiske marsjerte i Oslo mandag, har kommet på kant med hverandre. Ronny Alte har opprettet en konkurrerende Facebook-gruppe som også gjør krav på navnet Pegida Norge.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no
PEGIDA 2: Ronny Alte har startet en ny Pegida-gruppe. FOTO: OLA HARAM / TV 2.
PEGIDA 2: Ronny Alte har startet en ny Pegida-gruppe. FOTO: OLA HARAM / TV 2.

Den nye Pegida gruppen, som har 101 medlemmer, skriver på sin Facebook-side:

«Velkommen til Pegida Norge, en gruppe som ønsker å ta Pegida marsjene ut i hele Norge! I denne gruppen er NULL TOLLERANSE for rasisme, personangrep og hat! Brudd på dette vil medføre utkastelse!»

Se video der Max Hermansen ikke vil ekskludere nynazister fra Pegida-marsjene.

Lite fornøyd

Max Hermansen som administrerer den offisielle norske Pegida-siden er lite fornøyd med at det nå finnes to grupper på nettet.

– Ronny Alte er ute for å skaffe seg et revir. Han vil gjerne fremstå som den som frelser Norge. Men Pegida Norge er ikke meg eller Ronny Alte. Pegida Norge er marsjene. Pediga Norge skal være det norske folk. Vi har vår nettside som jeg har kontroll på. Og så har han opprettet en gruppe på Facebook med samme navn. Jeg vil nå gi Alte beskjed om at han må overlate gruppen til oss, ellers så vil jeg be alle mine kontakter om å forlate Altes Pegida-gruppe.

Krangler på Facebook

Det har det siste døgnet gått hett for seg i på flere Facebook-sider. Alte har fått flere medlinger fra inn og utland og flere telefoner hvor han har fått beskjed om å ikke bruke Pegida-navnet.

– Hvis Max tror at han eier Pegida-navnet så tar han feil, sier Ronny Alte til TV 2.

Han har snakket med personer i Sverige og Tyskland om hvem som har rettigheter til navnet.

– Jeg har snakket med en svenske som sa at det var ingen problem at jeg opprettet denne gruppen under Pegida-navnet, sier Alte. 

Det er tydeligvis ikke Max Hermansen enig i. Mens Alte blir intervjuet av TV 2 får han følgende melding via Facebook fra Hermansen.

– Du har fem minutter til å overlate gruppa til meg!, skriver Hermansen til Alte på Facebook.

– Jeg overlater ikke den nye gruppa til noen, dette blir for dumt. Da jeg var i Oslo på mandag var alt greit, jeg skjønner ikke hva som har skjedd nå, sier Alte til TV 2. 

TV 2 spurte Hermansen om han eier rettighetene til Pegida-navnet, men det ville han ikke kommentere.

– Jeg har bare en ting å si om dette. Pegida-marsjene går som planlagt hver mandag fra Rådhuset i Oslo, sier Max Hermansen når han blir spurt om Facebook-meldingene mellom han og Ronny Alte.