FERDIG: Sauerland kvitter seg med Brækhus-trener (t.v) Otto Ramin. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FERDIG: Sauerland kvitter seg med Brækhus-trener (t.v) Otto Ramin. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Sauerland vraker Brækhus-trener

Men bergenseren vil beholde Otto Ramin (61).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): For ett år siden tok Otto Ramin over som trener for Cecilia Brækhus. Men nå skal 61-åringen være ferdig hos promotorene i Sauerland.

- Otto Ramins kontrakt varte i to år, ut 2014, og er ikke blitt fornyet, sier promotor Nisse Sauerland til TV 2.

- Trener med den treneren hun vil

Cecilia Brækhus har ikke besvart våre henvendelser, men hennes manager forteller at Brækhus har vært veldig fornøyd med den avskiltede treneren:

- De har hatt et tett, godt og gjensidig forhold. Jeg har ikke hørt noe annet enn at han skal trene henne også i fremtiden. Cecilia trener med den treneren hun ønsker å trene med, sier Rune Brynhildsen til TV 2.

- Kan det bety at hun vil lønne ham av egen lomme?

- Så langt har vi ikke tenkt ennå. For oss er dette en enkel problemstilling. Det blir feil å si at Cecilia nå står uten trener.

Sauerland forteller at de allerede har ansatt en erstatter for 61 år gamle Ramin:

- Dette er ikke noe personlig mot Otto, men vi tenker på fremtiden og utvikler nye, unge trenere. Tidligere verdensmester Sebastian Sylvester er ansatt som ny trener og supplerer vårt trenerteam, sier Sauerland.

Brækhus er snart friskmeldt etter de tre bruddene hun fikk i foten da hun banket Jennifer Retzke 29. november. I slutten av januar skal hun trene seg opp igjen mot en ny kamp, trolig i vår.

Kan bli kontrakt-tema

Sauerland lukker ikke døren helt igjen for Ramin. De er åpen for å la suksess-duoen fortsette samarbeidet.

- Vi må diskutere med Cecilia hvordan vi skal jobbe i fremtiden. Alle dører er åpne og jeg er sikker på at hun kan få jobbe med Otto om hun virkelig ønsker det, sier Sauerland.

Situasjonen mellom Brækhus og Sauerland er spent. Kontrakten varer til 21.februar og partene er i forhandlinger. Flere spekulerer også i om Brækhus vil forlate tyskerne og jobbe med andre promotorer eller starte sitt eget team.

Trolig blir Otto Ramin et tema, og kanskje et krav, når partene snart møtes igjen.

- Hvem som skal være trener er en av flere brikker som må plass i løpet av de neste ukene, sier Rune Brynhildsen.

Tilbake til gamletreneren? 

For ett år siden byttet Brækhus trener da hun ikke følte at hun fikk nok oppfølging og tid av Ulli Wegner og George Bramowski. Sauerland mener en gjenforening kan bli en utgang på trenerkabalen.

- Alternativet med Wegner/Bramowski er der igjen, og de har færre boksere å ta seg av nå. De gjorde en god jobb med Cecilia sist de jobbet sammen. Det kan være en mulighet, men ingenting er skrevet i stein, avslutter Sauerland.