Marca: – Ødegaard tilbudt seksårskontrakt med Real Madrid

Real Madrid vil offentliggjøre Ødegaard-overgangen denne uken, hevder den spanske avisen Marca.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard var forrige uke på et nytt besøk i den spanske storklubben Real Madrid.

Han trente både med B-laget og førstelaget, og ungutten skal ha imponert verdensstjernene i Real Madrid på trening.

Se TV 2 Sportens Ødegaard-dokumentar i videovinduet øverst!

Ifølge den Madrid-baserte avisen Marca, som følger Real Madrid svært tett, er det nå bare et tidspørsmål før Strømsgodset-juvelen setter navnetrekket sitt på en lukrativ seksårsavtale med de regjerende Mesterliga-vinnerne.

Videre heter det at Ødegaards far, Hans Erik, allerede har vært i kontakt med klubben og gitt muntlig beskjed om at de er klare for å skrive under.

– Det er fantastisk gode nyheter om et så stort talent fra Norge går til en av verdens største klubber om dette stemmer. Selv om det var forventet, med tanke på de opplysningene som har vært tidligere. At Real Madrid ønsker Ødegaard i seks år fremover forteller at klubben har et langtidsperspektiv med denne signeringen. Men noe annet ville vært rart, siden spilleren er 16 år gammel, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Men det viser også at Real Madrid ønsker seg Ødegaard som A-lagsspiller, og ikke en akademi-spiller som de vanligvis ville gjort med spillere i så ung alder, poengterer han.

– Perez-møte ble avgjørende
Real Madrid håper på å kunne offentliggjøre signeringen av Ødegaard i løpet av denne uken.

Ifølge Marca skal Martin Ødegaard møte med Real Madrid-president Florentino Perez har vært avgjørende for at han valgte en overgang til klubben fra Spanias hovedstad.

– Både spilleren og spillerens far skjønte da at Real Madrid ville gjøre sitt ytterste for å sikre seg et så stort talent som alle storklubbene i Europa ønsker seg, skriver Marca om Martin og pappa Hans Erik Ødegaards møte med den mektige Real Madrid-presidenten.

Tidligere har spanske aviser skrevet at Real Madrid er villig til å punge ut rundt 36 millioner kroner i overgangssum til Strømsgodset for Ødegaards tjenester.

Pappa Ødegaard tilbudt trenerrolle
Real Madrid skal i tillegg til å ha tilbudt Godset-juvelen en seksårskontrakt være villig til å gi faren Hans Erik Ødegaard en trenerrolle for klubbens aldebestemte lag, hevder den anerkjente spanske avisen.

Planen til Real Madrid er å gi Ødegaard førstelagskontrakt, og samtidig gi unggutten muligheten til et låneopphold i spansk andredivisjon eller Strømsgodset den første sesongen.

Martin Ødegaard har den siste tiden vært på treningsopphold i både Barcelona, Bayern München, Manchester City, Manchester United, Liverpool og Arsenal – for å nevne noen. 

Pep Guardiolas Bayern München ble lenge nevnt som en av favorittene til å sikre seg Ødegaard, men nå ser det ut som om Real Madrid snyter den tyske storklubben. 

Bayern München innrømmer at slaget er tapt
Det innrømmer Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer onsdag.

– Jeg synes at vi har gitt Ødegaard gode sportslige argumenter for å velge oss. Men det ser ut som om tilbudene fra de andre klubbene var for gode, sa Sammer til tysk presse.

Den danske fotballegenden Michael Laudrup, som selv har spilt i Real Madrid, anbefaler imidlertid det norske stjerneskuddet i å velge nederlandske Ajax.

– Dersom Ødegaard hadde vært min sønn, så hadde jeg sendt ham til Nederland. Jeg kan ikke tro at han får spilletid som 16-åring i Real Madrid, blir Laudrup sitert på.

– Ajax er nok den beste klubben
Kommentator Thomas Gjærevold Landrø i RealMadrid.no sa til TV 2 Sporten tirsdag at Real Madrid ikke nødvendigvis er den beste klubben for Ødegaard.

– For å være helt ærlig så tror jeg kanskje at Ajax ville vært den beste klubben for Ødegaard i forhold til talentsatsning og spilletid på førstelaget. Men Real Madrid er verdens største klubb og har fått på plass et sinnsykt godt opplegg med tanke på å få frem gode spillere. Etter at Ancelotti kom inn har politikken rundt yngre spillere endret seg. Han tør å satse mer ungt i motsetning til sine forgjengere som for eksempel José Mourinho og Manuel Pellegrino, sa Real Madrid-supporteren.

TV 2 Sporten har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Ødegaards pappa, Hans Erik, om Marcas opplysninger onsdag.