USIKKER FREMTID: Petter Myhre tror Falcao kan forsvinne fra Old Trafford allerede i januar. Foto: Scanpix/TV 2
USIKKER FREMTID: Petter Myhre tror Falcao kan forsvinne fra Old Trafford allerede i januar. Foto: Scanpix/TV 2

TV 2-ekspert tror Falcao kan forsvinne fra Old Trafford i januar

Falcaos agent Jorgé Mendes bekrefter at stjernespissen holder alle muligheter åpne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En skadefri Falcao ble overraskende vraket fra Manchester Uniteds 18-mannstropp før 0-1-nederlaget mot Southampton i helgen.

Nå bekrefter Falcaos profilerte agent, portugiseren Jorgé Mendes, at colombianeren som tjener 2,6 millioner kroner i uken på Old Trafford trolig forsvinner fra Manchester United.

– Dette er en veldig vanskelig situasjon for Manchester Uniteds fans. De har en briljant og en av de beste spillerne i verden, som uten tvil ville ha spilt 90 minutter i hver kamp for alle andre klubber enn Manchester Uniteds, sier Mendes, ifølge BBC, og slår fast:

– Sannheten er at akkurat nå vet vi ikke hva som skjer, sier agenten videre om Falcaos fremtid.

Forstår ikke vrakingen
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Petter Myhre forstår at Manchester United hentet Falcao i fjor sommer. Men han sliter med å forstå hvorfor stjernespissen ble vraket i troppen før Southampton-kampen.

– Manchester United hentet Falcao fordi alle vet at en skadefri Falcao er en spiss i verdensklasse. Men nå viser det seg at han har brukt lengre tid enn forventet til å komme tilbake etter kneskaden og opplevd litt småtrøbbel. For øyeblikket mener van Gaal at andre spisser i troppen er bedre, sier Myhre til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ble svært overrasket over at Falcao ikke var i troppen i forrige kamp. Spesielt med tanke på at van Gaal sa i intervjuene etter kampen at det var sportslige årsaker til vrakingen. Derfor kan det ligge noe annet bak, men det er bare spekulasjoner, poengterer han.

– Kan forsvinne i januar
Nå tror Myhre at Manchester United kan komme til å avbryte låneavtalen med Falcao allerede i januar for å skaffe midler til nye spillere.

Låneavtalen med Monaco innebærer at Manchester United kan kjøpe Falcao ved sesongslutt for 400 millioner kroner, ifølge BBC.

– Slik jeg tolker uttalelsene til Falcaos agent og van Gaal så kan ting skje i januar. Det kan hende at Manchester United allerede har bestemt seg for å ikke benytte seg av opsjonsklausulen ved sesongslutt, og vil allerede nå bruke midlene på å forsterke i posisjoner klubben har større utfordringer i, sier Myhre.

– Kan ha oppdaget noe på medisinske undersøkelser
På grunn av usikkerheten rundt Falcaos kampform og skade, tror imidlertid Myhre det er lettere sagt enn gjort for Manchester United-spissen å finne en ny klubb.

– Det kan hende at Falcao har problemer som kan hindre en overgang. Kanskje har Manchester United funnet noe på legeundersøkelser som viser at han ikke kan komme tilbake i godt, gammelt slag, spekulerer Myhre.

– Når det er sagt, så kan jo andre ting skje også. Nå skal van Persie være skadet og usikker til neste kamp. Da kan plutselig Falcao være tilbake i varmen. Slik er fotballhverdanen. Ting skjer plutselig, understreker TV 2-eksperten.