TILBAKE: Markus Henriksen (22) og AZ starter opp etter vinterpausen førstkommende helg. Trønderen sier han er «klar som ett egg».
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: Markus Henriksen (22) og AZ starter opp etter vinterpausen førstkommende helg. Trønderen sier han er «klar som ett egg». Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Henriksen tilbake fra skade: – Jeg er klar som et egg

Offensiv Markus Henriksen håper å spille seg tilbake på AZ og landslaget etter skadeavbrekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen (22) er tilbake i Nederland etter en uke med knallhard trening i Algarve i Portugal. En leddbåndskade i kneet har holdt ham ute av spill de spill de siste tre månedene, men nå er den 22 år gamle trønderen tilbake i full vigør.

– Vi hadde tre treninger om dagen. Da fikk jeg virkelig kjenne om kneet var i orden, og det fikk jeg gode svar på, sier Henriksen til TV 2.

– Det var tøft mentalt
Kneskaden i oktober kom på verst mulig tidspunkt for Henriksen. AZ hadde akkurat ansatt John van den Brom da Marco van Basten måtte trappe ned på grunn av helseplager, og Per-Mathias Høgmo hadde plukket Henriksen ut i troppen til kampene i EM-kvaliken mot Malta og Bulgaria.

I stedet for å bygge videre på en god sesongstart med ett mål på fem kamper ble det opptrening og rehabilitering for Henriksen i de siste månedene av 2014.

– Det var litt tøft mentalt. Jeg følte at jeg var i godt slag da jeg ble skadet. Jeg var endelig tilbake på landslaget og klar for å vise meg frem der igjen, så fikk jeg en tåpelig skade. Det var jo tøft, men jeg har alltid vært klar på at det kunne vært verre. Det kunne vært korsbåndet, sier Henriksen.

– Helt fra starten har jeg gjort alt jeg har fått beskjed om av øvelser, små gørrkjedelige øvelser for å bygge opp stabiliteten og styrken i kneet. Det ble mye løping for å få tilbake det fysiske da kneet ble ålreit. Man må bygge opp formen sakte, men sikkert når man har vært ute i tre måneder.

I rute
Nå virker formen å være på plass igjen for Henriksen. Han har deltatt på tolv treninger med lagkameratene etter skadeavbrekket og er godt fornøyd med det han har vist under oppholdet i Portugal.

– Jeg har alltid fått beskjed om at jeg er en spiller de liker. Jeg har gjort det bra i klubben også. Det var så klart viktig å få en god start på treningsleiren. Det følte jeg så absolutt jeg fikk. Jeg hadde flere gode treninger der jeg scoret mange mål. Jeg føler at treneren har sett det jeg kan som fotballspiller, og det forholdet er bra, sier Henriksen.

Livet som ung fotballproff i AZ har behandlet Henriksen godt siden han forlot Rosenborg og kjente omgivelser i Trondheim som 20-åring i 2012. Bortsett fra en småtøff fjorårssesong under Dick Advocaat, har Henriksen gjort sakene sine bra i klubben.

– Klar som et egg
Nå håper Henriksen, som ble kåret til årets spiller av AZ-fansen etter en debutsesong med cupgull, at klubben kan slå bra fra seg i siste halvdel av sesongen.

– Vi har mål om å ligge i toppen, rundt topp seks. Det er mange gode lag og større klubber i Nederland enn AZ, men vi er en klubb som hører hjemme i toppen. Det synes jeg vi viste i første del av sesongen. Samtidig er vi i kvartfinalen i cupen. Der møter vi Twente. Det blir en tøff kamp, men alt mulig. Jeg synes det ser veldig bra ut, sier Henriksen.

Med hjelp av gode prestasjoner i månedene fremover håper Henriksen å slå seg inn i landslagstroppen til Høgmo igjen. I slutten av mars drar våre beste menn til Kroatia for en knalltøff bortekamp i EM-kvaliken.

– Det er sånn at dersom man spiller bra for klubblaget, så blir man tatt ut til landslaget. Det er der jeg må starte. Jeg må vise meg frem og gjøre det bra på klubblaget, så gir det forhåpentligvis en landslagsplass.

Først steg på veien mot en plass i landslagstroppen er hjemmekamp i ligaen mot tabelljumbo Dordrecht lørdag. 

– Vi får se om treneren velger å bruke meg. Jeg er i alle fall klar som en egg, sier Henriksen.