Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en nettside som terrorforskere knytter tett sammen med terrororganisasjonen Den islamske staten, IS, oppfordres det nå til terrorangrep mot Norge, Danmark og Storbritannia.

Det skriver TV 2 Danmark med Jyllands-Posten som kilde (bak betalingsmur).

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Det er på nettsiden til Al Platform Media at truslene fremkommer og diskuteres.

«Får ikke fred i sjelen før Danmark, ondskapens mor, blir ydmyket. Å Allah, skynd deg og tilintetgjør det som hevn for din profet. Fred være med ham», skriver brukeren Abu Omar al-Muhajar i et innlegg.

Fredag meldte TV 2 at Norge blir utpekt som neste mål på et fransk nettsted.

Politiets sikkerhetstjeneste, PST, jobber med å avklare om trusselen er reell.

Truslene kommer i kjølvannet av terrorangrepene i Paris sist uke hvor 20 personer ble drept, deriblant 12 i angrepet mot redaksjonen til satirebladet Charlie Hebdo.

Følg reaksjoner på nyeste utgave av Charlie Hebdo onsdag HER.

Seriøse støttespillere

Ifølge den amerikanske terrorekspert og forfatter J.M. Berger blir Al Platform Media primært brukt av «de mest seriøse støttespillerne til Den islamske staten».

Ifølge Berger er brukerne ikke nødvendigvis medlemmer av terrororganisasjonen IS og det kan være vanskelig å vurdere troverdigheten bak truslene.

– Mange av dem kommer aldri til å bære frukt, men det skjer noen ganger, sier terroreksperten til Jyllands-Posten.

Ifølge PST får de daglig inn tips som de tar på alvor og som jobber med å avklare. Flesteparten blir avklart som ikke reelle.

Trusler mot Norge i juli

I juli gikk PST ut og informerte om at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid. Dette førte til økt beredskap og strenge sikkerhetstiltak over lengre tid, før det ble konkludert med at faren trolig var over.

I fjor sommer mottok PST informasjon om at personer med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe i Syria kunne ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge.

Det ble aldri kjent hvilken nasjonalitet disse personene skulle ha.

Minst 60 nordmenn

PST oppga i oktober at vel 60 nordmenn har vært eller er fremmedkrigere i Syria og Irak, og at ti personer som har reist fra Norge skal være drept.

I oktober opplyste PST til TV 2 at det var nesten ingen som hadde kommet tilbake fra Syria det siste halve året, men TV 2 erfarer at dette er i ferd med å endre seg og at flere skal ha kommet tilbake til Norge i løpet av de siste månedene.