Storspilte da effektive Sparta tok viktig seier

Keeper Tommy Johansen (27) stengte buret i toppduellen med Frisk Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frisk Asker-Sparta Sarpsborg 1-5

Sparta kjemper for å sikre seg en fjerdeplass på tabellen, slik at de får hjemmebanefordel i sluttspillet. Da er tre poeng borte mot tredjeplasserte Frisk Asker godt for selvtilliten.

Sarpingene vant 5-1, men spillet var jevnere enn resultatet skulle tilsi.

Asker gikk kraftig ut og var det dominerende laget. Sparta slet defensivt, men ble reddet av en Tommy Johansen i storform. I tillegg var de dødelig effektive i angrep, og scoret på de store sjansene de fikk.

– Johansen holder Sparta i kampen med en rekke feberredninger, sa TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm etter andre periode på stillingen 4-1.

Frisk Asker vant skuddstatistikken 33-31, men tapte kampen 1-5.

– Tommy står på hue der innimellom. Vi er takknemlige for å ha ham der, sa tidligere Frisk-spiller Patrick André Bovim, som også laget 3-0-målet.

Mats Weberg fulgte opp:

– De har det meste, vi har Tommy.

Keeperhelten selv var fornøyd etter kampen.

– Det var deilig å få denne seieren. Vi trengte den. De to første periodene føler jeg at jeg spiller bra. At jeg har marginene med meg. Deilig å ha den følelsen innimellom, sa Johansen til TV 2.

Mats Weberg og David Hallström scoret de to andre målene i den første perioden, mens Hallström gjorde 4-0 i andre periode. Thomas Valkvæ Olsen reduserte til 1-4 like før pausen.

I siste periode gjorde Eirik Børresen 5-1 i power play. Det ble også sluttresultatet. Sparta legger press på Lørenskog i kampen om fjerdeplassen.