KLAR: Mikkel Diskerud poserer med New York City FC-effekter.
KLAR: Mikkel Diskerud poserer med New York City FC-effekter.

Diskerud klar for New York City

Bekrefter selv overgangen på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikkel «Mix» Diskerud skal spille for New York City FC fremover.

Det er klart  etter at både klubb og spiller har bekreftet overgangen på Twitter.

24-åringen ble ikke enig med Rosenborg om en ny kontrakt etter forrige sesong, og har blitt linket til flere klubber mens han har stått uten kontrakt.

Diskerud som har amerikansk mor og norsk far har valgt å representere USA og var i den amerikanske VM-troppen i sommer. Han står med 25 landskamper for stars and stripes.

At han velger en amerikansk klubb er i det lyset ikke særlig overraskende.

– New York City FC har sørget for at mitt ønske som en amerikaner har blitt en realitet med å gi meg muligheten til å spille og bo i USA, sier Mix i en melding på NYCFCs hjemmesider.

– Alle jeg har snakket med på landslaget om Jason Kreis (trener) har snakket varmt om ham, og jeg føler det samme etter å ha møtt ham. Jeg er sikker på at han vil utvikle spillet mitt og å hjelpe meg med å lykkes her i New York og å holde meg involvert i landslaget. Å spille her var et enkelt valg for meg.

Mikkel Diskerud blir med dette lagkamerat med den spanske superstjernen David Villa, mens planen er at Frank Lampard også skal slutte seg til klubben fra storbyen i sommer.

Klubben virker likevel vel så fornøyd med å hente norsk-amerikaneren.

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd med at Mix valgte å spille i New York. Han er et av de største unge talentene i amerikansk fotball og vil være et fantastisk tilskudd til klubben og MLS.

New York City FC er et nystartet lag som ennå ikke har spilt en kamp i Major League Soccer, men de har likevel signert store stjerner som David Villa og Frank Lampard.

Sistnevnte slutter seg til klubben etter at oppholdet hos Manchester City tar slutt etter denne engelske Premier League-sesongen. New York City FC og Manchester City FC har tette bånd og avtalen er blitt satt i et dårlig lys i det siste da det først ble kommunisert til å være et lån.