Pegida-talsmann mener TV 2 ikke burde vist «muslim-jævel»-klippet

– Jeg er sint på TV 2, sier lærer Max Hermansen, som var ansvarlig for mandagens islamkritiske demonstrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Max Hermansen, som var initiativtaker til mandagens antiislamske demonstrasjon, sier at han er sint på TV 2, som viste hvordan en av kanalens reportere ble hetset på direkten av en av demonstrantene.

– Først og fremst er jeg sint på TV 2, fordi her er det en mann som gjør noe dumt og uakseptabelt som blir hengt ut for en hel verden med det dumme han har gjort. Jeg synes ikke TV 2 har fulgt Vær varsom-plakatens punkt 3.9 som i korttekst sier at man verne folk mot seg selv, sier Hermansen som fastholder at TV 2 ikke burde ha kringkastet klippet.

Hermansen forklarer i et lengre intervju med Nyhetskanalen tirsdag ettermiddag at han ikke kjente vedkommende før demonstrasjonen.

– Jeg visste ingenting om mannen før jeg traff ham under marsjen i går. Han gikk fremst i marsjen, og jeg snakket med ham som jeg snakket med flere andre. Jeg spurte ham om hvorfor han var med på marsjen vår, og fikk ikke noen gode svar, sier Hermansen.

TV 2-redaktør: – Oppsøkte vår direktesending

TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier det ikke var tvil om at episoden som fant sted mandag, måtte publiseres.

– Dette er en person som velger å oppsøke vår direktesending og uttrykke rasistiske meninger. Jeg ser ikke at vi skulle håndtert dette på en annen måte, sier Årsæther. 

Se hele intervjuet med Hermansen i videovinduet over, der han snakker om hvorfor han ble kritisk til islam.

Ansvarlig redaktør Tor Bach i Vepsen, et magasin som kartlegger ekstreme miljøer, mener at personen som sjikanerte TV 2-reporter Kadafi Zaman på direkten, ikke står utenfor det islamfiendtlige miljøet som deltok i mandagens demonstrasjon.

– Han er nok representativ for en god del av de som deltok. Det er ingen overraskelse at det på slike arrangementer og i denne type miljøer finnes mennesker som uttrykker seg på denne måten, sier Bach til TV 2.

TV 2 påtraff i dag på Oslos vestkant mannen som kalte Zaman for «muslimjævel». Han ville ikke snakke med kanalens reporter på stedet.