Realmadrid.no-kommentator: – Ajax er den beste klubben for Ødegaard

Men Real Madrid-fansen i Norge håper at Martin Ødegaard (16) ender opp i den spanske hovedstaden av flere årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av januar vil Martin Ødegaard avgjøre sin fotballfremtid.

Se TV 2 Sportens Ødegaard-dokumentar i videovinduet øverst!

Etter å ha besøkt klubber som Bayern München, Barcelona, Manchester United og Manchester City det siste året, tyder det meste på at tidenes yngste norske landslagsspiller velger en overgang til den spanske storklubben Real Madrid.

– Vil føre til økt interesse for Real Madrid
Kommentator Thomas Gjærevold Landrø i RealMadrid.no tror en Ødegaard-overgang vil føre til en betydelig økt interesse for Real Madrid i Norge.

– Det er først og fremst utrolig spennende at Norge er i ferd med å få en internasjonal stjerne. Det er selvfølgelig veldig stort om han velger Real Madrid. Det vil gi en økt interesse for spansk fotball og ikke minst Real Madrid i Norge, fastslår Landrø overfor TV 2 Sporten.

Etter at Ole Gunnar Solskjær signerte for Manchester United i 1996, merket den engelske klubbens norske supporterklubb en stor økning i medlemsmassen.

Landrø tror det samme vil skje i Real Madrids norske supporterklubb dersom Ødegaard-overgangen går i boks.

– Det har lenge vært en stor interesse for engelsk fotball og Premier League i Norge. Dersom Ødegaard signerer for Real Madrid vil vi nok se en økt oppslutning for La Liga i Norge og interessen for den norske supporterklubben, konstaterer han.

– Ajax er nok den beste klubben
Som Real Madrid-supporter følger Landrø klubben fra den spanske hovedstaden svært tett. Han tror Martin Ødegaard kan få sjansen på førstelaget allerede denne sesongen om stjerneskuddet velger en overgang til de hvitkledde.

– Real Madrid spiller fryktelig mange kamper i løpet av en sesong, og det er helt klart muligheter for at Ødegaard kan få sjansen på førstelaget. Men det er veldig usannsynlig at han vil spille seg rett inn på førstelaget. Han vil nok først og fremst spille for B-laget, som han trente med forrige uke, eller bli lånt ut til en annen klubb den første sesongen. Han er tross alt nettopp blitt 16 år og er særdeles ung fremdeles. Han må modnes både mentalt og fysisk, poengterer han.

– Er Real Madrid rett klubb for Ødegaard?

– For å være helt ærlig så tror jeg kanskje at Ajax ville vært den beste klubben for Ødegaard i forhold til talentsatsning og spilletid på førstelaget. Men Real Madrid er verdens største klubb og har fått på plass et sinnsykt godt opplegg med tanke på å få frem gode spillere. Etter at Ancelotti kom inn har politikken rundt yngre spillere endret seg. Han tør å satse mer ungt i motsetning til sine forgjengere som for eksempel José Mourinho og Manuel Pellegrino, svarer han.

– Utrolig artig
Real Madrid.no-kommentatoren tror imidlertid at klubben fra Bernabeu vil gjøre sitt ytterste for å sikre seg Ødegaards ettertraktede signatur.

– Jeg håper jo selvfølgelig at Ødegaard blir Real Madrid-spiller. Det som er utrolig artig er at det er så mye blest rundt en norsk 16-åring også i spanske medier og blant spanske fotballfans. Neymar var det forrige store talentet Real Madrid gikk glipp av, og nå vil klubben nok gjøre alt de kan for å unngå at et virkelig stort talent glipper denne gang, sier Thomas Landrø.