LANDSLAGSSJEF: Klavs Bruun Jørgensen er ansatt som ny landslagssjef for de danske håndballkvinnene. Foto AFP PHOTO / Scanpix Denmark CLAUS FISKER
LANDSLAGSSJEF: Klavs Bruun Jørgensen er ansatt som ny landslagssjef for de danske håndballkvinnene. Foto AFP PHOTO / Scanpix Denmark CLAUS FISKER

– Jeg sa aldri si aldri

For ett år siden var ikke damehåndball noe for Klavs Bruun Jørgensen. Nå er han landslagssjef for Danmarks håndballkvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For et drøyt år siden uttalte Team Tvis Holstebro-trener Klavs Bruun Jørgensen seg ganske så syrlig om damehåndball.

– Det er noe med temperamentet og tempoet som ikke passer meg. Det er greit for dem på deres nivå, men ikke for meg. Selv om jeg må si at jentene trener godt her i klubben. Jeg skal passe meg for å utelukke det helt, men det skal gå mye vann gjennom elven før jeg blir dametrener, sa han til Lemvig Folkeblad.

Tirsdag ble 40-åringen presentert som ny trener for det danske kvinnelandslaget.

– Jeg sa også at man aldri skal si aldri, smilte Bruun Jørgensen på pressekonferansen.

– Et kjempescoop
Han får med seg Søren Herskind som assistent. De to jobbet også sammen i det tidligere storlaget AG København.

– Vi synes Klavs Bruun er et kjempescoop for dansk kvinnehåndball. Han er alltid i godt humør, han er konstruktiv, men kan også være hard. Han er veldig engasjert og stiller store krav til sine spillere. Han er sterk taktisk. Men så har han noen få mangler, og det er der Søren kommer inn i bildet. For Søren er et fantastisk supplement til Klavs. Han er en strukturert fyr som går veldig inn i detaljer, og er veldig flink til å se de små som noen ganger mangler, skrøt sportssjef i DHF Ulrik Wilbek.

Tøff og kontant
Og de danske jentene kan forberede seg på noen endringer fra Jan Pytlicks regime.

– Det er ingen tvil om at den stilen jeg har stått for som herretrener, spesielt forsvarsmessig, har vært å være mer offensiv. Og det er noe jeg ønsker å implementere på damelandslaget. Angrepsmessig vil jeg nok innføre litt mer individuelt spill enn man har vært vant med på damelandslaget, hvor det har vært veldig strukturert, forklarte den nye landslagssjefen.

Men det er ikke bare på banen at de kan vente seg en ny stil. Bruun Jørgensen er kjent for å være veldig direkte med spillerne sine, og gir klare beskjeder både på benken og i timeouter.

– Jeg tror ikke man skal endre seg selv, om det er damer eller herrer. Jeg tror også jentene klarer det. Du må også tenke på at jeg tilbringer 30 timer i uken med Tvis, og det du ser er gjerne 15 sekunder. Så det skjer mye annet også, forklarte han.

Går for gull i VM
Bruun Jørgensen innrømmet at det nå er en drøm som går i oppfyllelse.

– Da jeg for noen år siden la opp og startet trenerkarrieren min, så sa jeg at jeg en gang gjerne ville bli landslagstrener. Det er jeg i dag, og det er jeg godt fornøyd med. Det har gått litt hurtigere enn jeg hadde trodd. Det å være landslagstrener i Danmark er det aller største, fortalte han.

Han starter i jobben 1. juli, og i desember spiller Danmark VM på hjemmebane. Målet har hele tiden vært medalje. Men etter fadesen i EM, så er man mer usikker på hvor landslaget står.

– I utgangspunktet går jeg alltid for å vinne alt. Men jeg er klar over at vi nettopp ble nummer åtte. Så får vi se om vi får snudd skuten og kan få en bedre plassering, sa Bruun Jørgensen.