SUPERDUO: Lionel Messi og Thomas Müller står begge på Manchester Uniteds ønskeliste. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SUPERDUO: Lionel Messi og Thomas Müller står begge på Manchester Uniteds ønskeliste. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Fotballryktene:
– Manchester United vil hente superduo

Og Chelsea har gjort Marco Reus til sitt førstevalg i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er inne i den andre uken av årets første overgangsvindu.

Foreløpig har de store overgangene latt vente på seg, men det er mye som rører på seg ute i markedet.

Vil noen av de virkelig store klubbene dra opp platinakortet og forsterke kraftig før siste del av sesongen?

Eller blir det nok et januarvindu hvor spekulasjonene er store, men overgangene små?

Manchester United har så langt ikke klart å dra nytte av fordelen av at de slipper å spille europacupfotball. Så nå er tanken å kjøpe seg suksess i stedet. Louis van Gaal strødde om seg med pundsedler i fjor sommer, og lite tyder på at han vil endre adferd i dette overgangsvinduet. Daily Star har fått det for seg at Thomas Müller er lei av Bayern München, bare noen måneder etter at han signerte en ny femårskontrakt med klubben. 25-åringen blir i så fall en av tidenes dyreste spiller dersom de røde djevlene skulle klare å lokke Bayern München til å selge.

Det virker som om van Gaal har en utømmelig lommebok i januar. For det er ikke bare Müller han vil bryte milliardgrensen for. The Guardian skriver at Manchester United er i alarmberedskap etter at Lionel Messi ikke ville garantere at han spiller i Barcelona resten av karrieren. Duoen Messi/Müller vil nok koste de røde djevlene rundt tre milliarder kroner, men sjansene for at de får solgt en drakt eller to er også til stede.

Men det er kanskje på sin plass å få Manchester United-fansen litt ned på jorden. Ifølge Daily Express er Southamptons Morgan Schneiderlin førstevalget for van Gaal i januar. 25-åringen var banens gigant da Saints slo Manchester United på Old Trafford på søndag. Nå vil van Gaal ha franskmannen som ny sjef på midtbanen sin.

Superstjernene virker å stå i kø for å komme til Premier League i januar. Chelsea skal være klar for å hente Marco Reus fra Borussia Dortmund. Jose Mourinho vil prøve å få Dortmund med på en byttehandel der André Schürrle går motsatt vei. 24-åringen er på vei bort fra Stamford Bridge, og Wolfsburg skal være villig til å betale nærmere 240 millioner kroner for ham. Men Schürrle vil heller til Dortmund, og grunnet en klausul i kontrakten sin vil Reus bare koste 200 millioner kroner dersom han fullfører sesongen for gultrøyene, skriver Daily Star.

En stjerne som kan forsvinne fra Premier League er Mario Balotelli. Italieneren er nok en større stjerne i navnet sitt enn på banen for tiden, men i Juventus har de tro på at de kan klare å få det beste ut av 24-åringen. Men ifølge The Times vil den gamle damen fra Torino sikre seg mot bomkjøp ved å leie Balotelli ut sesongen i første omgang, med en klausul om å kjøpe ham for rundt 150 millioner kroner til sommeren.

Lucas Leiva kan også være på vei til Italia. Midtbanespilleren er blitt koblet til Napoli i over ett år, men er fortsatt på Anfield. Men Daily Mirror skriver at brasilianeren skal ha fått beskjed om at han kan få dra til Serie A-klubben dersom Liverpool får kjøpt Fabian Delph fra Aston Villa.

Alvaro Arbeloa var vel ingen gigantisk suksess da han var i Liverpool. Men høyrebacken har vokst etter at han dro hjem til Spania og Real Madrid. Nå er han blitt 31 år gammel og er henvist til benken og tribunen i Real Madrid, og det kan bane vei for en retur til Liverpool. Ifølge Daily Express skal både Arsenal og Chelsea også være interessert i veteranen.

I rekken av rykter som neppe er mer enn rykter, så føyer nok Bafetimbi Gomis til Arsenal seg inn. Det er Daily Mail som skriver at The Gunners ønsker å hente 29-åringen fra Swansea for å «styrke» angrepet sitt. Etter å ha latt Lukas Podolski og Yaya Sanogo forlate klubben på lån, så er det mulig Arsene Wenger ønsker å hente inn en angriper. Men sjansene for at det blir Gomis er nok små.

En som definitivt står på ønskelisten til Wenger er den polske 17-åringen Krystian Bielik. Det så ut til at The Gunners hadde sikret seg Legia Warszawa-spilleren for en ukes tid siden, men så kom tyske Hamburg på banen og nå må Wenger bla opp mer penger for å få stortalentet til London, skriver The Times.

Røyker du i dusjen, så havner du på benken i Arsenal. Men konsekvensene kan bli enda større for Wojciech Szczesny. For ifølge Daily Mirror er Wenger nå på keeperjakt. Tyske Loris Karius skal ha vært førstevalget, men han skal ha bestemt seg for å dra til Borussia Dortmund når kontrakten hans med Mainz går ut. Genoas Mattia Perin skal nå være keeperen Wenger vil ha til klubben. 22-åringen har holdt buret rent mot både Juventus og AC Milan denne sesongen, og har allerede landslagsdebutert for Italia.

I Tottenham drømmer man om en hverdag uten at Emmanuel Adebayor skaper noe hodebry. Nå skal Parma være interessert i spissen, men Serie A-klubben kan ikke skryte av å ha fotballverdens feiteste lommebok. Og Adebayor har gjentatte ganger vist at han heller sitter på tribunen enn å spille dersom det betyr mer penger inn på sin konto. Derfor er det lite trolig at han havner i Parma - så fremt ikke Tottenham er villig til å sponse deler av Italia-oppholdet for togoleseren, skriver London Evening Standard.

Adebayor kan få selskap av en annen urokråke på flyet fra London til Italia. For ifølge Daily Mirror skal Lazio være interessert i å prøve å temme Ravel Morrison. 21-åringen er veldig langt unna laget i West Ham, og en overgang til Roma-klubben er slett ikke umulig.

West Ham på sin side ønsker å sikre seg stortalentet Jean-Kevin Augustin. 17-åringens kontrakt med Paris Saint-Germain går ut til sommeren, og han og trener Laurent Blanc skal etter sigende ikke være perlevenner, skriver TalkSPORT. Men The Hammers får kamp. Juventus, Roma, Benfica og Porto er alle blitt koblet til angriperen.