GIR SEG: Simon Gagné har informert Boston Bruins-ledelsen at han ikke er mentalt klar for å spille i NHL på farens dødsleie.
GIR SEG: Simon Gagné har informert Boston Bruins-ledelsen at han ikke er mentalt klar for å spille i NHL på farens dødsleie.

NHL-stjerne tar pause etter farens dødsfall

Simon Gagné har spilt sin siste kamp for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boston Bruins må klare seg uten Simon Gagné resten av sesongen.

34-åringen har bedt klubben om fri etter at faren døde av kreft tirsdag.

– Den siste måneden har vært ekstremt vanskelig for meg ettersom min far er syk og kommer til å gå bort. For å spille i NHL må du være 100 prosent til stede mentalt, følelsesmessig og fysiskt. I øyeblikket vet jeg at jeg ikke kan være på dette nivået, sier han i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Gagné kom til Bruins før sesongen, men har ikke spilt i NHL siden 10. desember. Nå takker han general manager Peter Chiarelli for forståelsen.

– Klubbledelsen i Bruins og lagkameratene mine har vært fantastisk mot meg og min familie. Da jeg bestemte meg for ikke å spille mer denne sesongen, snakket jeg med Peter og fortalte at jeg ikke ønsket at klubben og spillerne skulle bli påvirket. Sammen ble vi enig om å endre stallstatusen min slik at laget kan ha en full aktiv lagoppstilling. Samtidig vil jeg takke fansen og NHL-familien for all støtte de har gitt min familie og meg i denne tunge tiden. Det har virkelig betydd mye, sier han.

Gagné er inne i sin 15. sesong i NHL. Elleve av disse har han spilt for Philadelphia Flyers.

Han var med da Canada tok OL-gull i Salt Lake City i 2002, og vant VM på hjemmebane to år senere.