Agenten om gullballen-vinner Ronaldo: – Han er historiens beste

Slo Lionel Messi og Manuel Neuer i avstemningen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo vant mandag Gullballen for andre året på rad.

Portugiseren var den store forhåndsfavoritten og vant kåringen fremfor de to andre nominerte Manuel Neuer og Lionel Messi.

Ronaldos mangeårige agent, Jorgé Mendés, utpekye Real Madrid-stjernen til historiens beste fotballspiller etter kåringen.

– Historiens beste
Ronaldos mangeårige agent, Jorgé Mendés, utpeker Real Madrid-stjernen til historiens beste fotballspiller.

SØNNEN KOM PÅ SCENEN: Cristiano Ronaldo og sønnen etter at pappa vant prisen som årets beste fotballspiller. FOTO: TV 2
SØNNEN KOM PÅ SCENEN: Cristiano Ronaldo og sønnen etter at pappa vant prisen som årets beste fotballspiller. FOTO: TV 2

– Cristiano er en perfekt maskin. Han har allerede tenkt på neste mål etter å ha vunnet Ballon d'Or igjen. Han ønsker å finne sin fjerde Gullball. Jeg er overbevist om at han klarer det. Ronaldo er den beste fotballspilleren i historien. Han er en fotballgud, sa Mendés på pressekonferansen etter kampen.

Ronaldo vant kåringen suverent med 37,66 prosent av stemmene. Lionel Messi fikk 15,76 prosent, og slo Manuel Neuer med fattige 0,04 prosent.

– Jeg vil gjerne takke alle dem som stemte på meg, det har vært et utrolig år. Jeg vil fortsette å jobbe som jeg har gjort så langt. Jeg vil prøve å forbedre meg, å bli bedre for hver dag som går. Jeg trodde aldri at jeg skulle ta dette troféet hjem tre ganger. Jeg vil gjerne bli en av de beste spillerne gjennom tidene, sa Ronaldo.

Takket Ferguson
På pressekonferansen etter å ha mottatt den prestisjetunge prisen trakk Ronaldo spesielt frem Sir Alex Fergusons betydning for sin karriere.

– Jeg tenker på Manchester United hele tiden. Det var der karrieren min startet, og jeg vet at Manchester United-fansen alltid har støttet meg. Foreløpig har jeg ikke fått en SMS fra Ferguson, men jeg sender tekstmeldinger med ham ofte. Han har alltid gitt meg råd om å hele tiden forsøke å bli bedre. Og så har han alltid sagt at jeg er den beste, og ikke skal bekymre meg for resten. Ferguson er fantatisk, og jeg savner ham, mente portugiseren.

Ronaldo forlot Old Trafford i en alder av 24 år til fordel for Real Madrid. Men han avviser at en retur til Manchester United er aktuelt med det første.

– Jeg signerte en ny langtidskontrakt med Real Madrid og ønsker å vinne mer for klubben, fastlo han.

Ekspertene enige i kåringen
Kåringen var i tråd med hva TV 2s panel hadde sagt da de evaluerte de tre kandidatene på forhånd av kåringen.

– Jeg synes det er så soleklart. Han har vært så dominant, så fryktinngytende og så ekstrem i det kalenderåret at jeg knapt har sett maken, sa fotballkommentator Simen Stamsø Møller.

Det var en sedvanlig følelsesladet Ronaldo som kom opp på scenen for å motta prisen, der han også fikk selskap av sønnen Cristiano Jr. etterhvert.

Ronaldo tok selvsagt også plass på årets lag, sammen med de andre nominerte.

Den store snakkisen der var inkluderingen av David Luiz, av mange ansett som symbolet på Brasils VM-fiasko. Barcelonas Andres Iniesta også fikk en noe overraskende plass på laget.

Nadine Kessler fikk prisen som årets kvinnelige fotballspiller.

James Rodríguez vant prisen for årets mål, en kåring der publikum selv har stemt frem vinneren.

Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo speaks on stage after being selected in the 2014 FIFA FIFPro World XI during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo speaks on stage after being selected in the 2014 FIFA FIFPro World XI during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Rodríguez perlescoring mot Uruguay i Fotball-VM var altså årets vakreste, foran Robin van Persies flyvende heading.

Alle prisvinnerne ser du her:

Årets lag (4-3-3):
Manuel Neuer
Sergio Ramos, Thiago Silva, David Luiz, Philipp Lahm
Andres Iniesta, Toni Kroos, Angel di Maria
Arjen Robben, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo

Utnevnelsen av David Luiz er særlig kontroversiell, og SkySports-ekspert og tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher reagerer med sinne.

– David Luiz!!!! Blatter ut, skriver han på twitter.

Hedersutmerkelse:
Hiroshi Kagawa, japansk journalist

Årets kvinnetrener:
Ralph Kellermann, Hamburg

Årets herretrener: 
Joachim Löw, Tyskland

Fair Play-prisen:
Alle de frivillige

Årets mål (Fifa Puskas award):
James Rodriguez for Colombia mot Uruguay i fotball-VM.

Årets kvinnelige fotballspiller:
Nadine Kessler

Gullballen: 
Cristiano Ronaldo