Sjokktap for Sjakk-Carlsen

Den dårlige flyten fortsetter for verdensmesteren, og mandag måtte han se seg slått av Anand-hjelper Radoslaw Wojtaszek. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen ble mandag utspilt av Vishy Anands hjelper, Radoslaw Wojtaszek.

Hvert forsøk på kontring fra verdensmesteren ble straffet hardt, og den polske stormesteren spilte gjennom hele partiet svært solid. 

- Det var altfor mye fantasi og for lite realitet. Jeg gjør altfor mye feil, kommenterte verdensmesteren til TV 2 etter partiet. 

Se Magnus Carlsen i Tata Steel Chess hver dag på Sportskanalen og tv2.no.

God Carlsen-kjennskap

Radoslaw Wojtaszek kjenner Magnus Carlsens åpninger svært godt. Etter å ha vært Vishy Anands hjelper under begge VM-matchene mot verdensmesteren, har polakken studert Carlsens spill i månedsvis. Fullt klar over dette, visste nordmanenn at han måtte spille en uforutsigbar og dermed en noe tvilsom åpning.

I et forsøk på å overraske Wojtaszek, ble Carlsen selv overrasket. Nordmannen måtte tidlig i tenkeboksen, mens Wojtaszek vandret freidig rundt i spillelokalet. 

- Han overrasket meg litt, men jeg kan ikke skylde på åpningen. Det er mange måter å få en ok stilling på ut fra hva som oppstod, innrømmet en tydelig preget Carlsen. 

Verdensmesteren ble stående tvilsomt, og polakken ga aldri slipp på fordelen han fikk. I stedet så vi tydelige Magnus-tendenser i utfordrerens spill - han skrudde og han skrudde, helt til hans motstander knakk sammen. 

I trekk 28 kom den avgjørende feilen fra nordmannen. Iskaldt utnyttet Wojtazsek tabbetrekket, herfra så han seg aldri tilbake. Til tross for dårlig tid og sannsynlige nerver, styrkte polakken seieren pent i land. 

- I dag var det altfor mye fantasi, og for lite realitet. Jeg spilte både for optimistisk i åpningen,og disponerer tiden dårlig. I tillegg ofret jeg en offiser jeg ikke skulle ofret, oppsummerer en skuffet verdensmester.