Etter å ha vært ute i den store proffverden i tolv sesonger, er Frank Løke (34) trolig på vei hjem til norsk håndball.

Hans kontrakt med TuS N-Lübbecke går ut til sommeren, men han har opsjon på ett år til. Det er lite som tyder på at han vil benytte seg av den.

– Jeg begynner å bli mett. Hvis ting ligger til rette for det, så kommer vi hjem, sier 34-åringen.

Har vært i kontakt med klubber

Strekspilleren innrømmer at han allerede har vært i kontakt med klubber på øverste nivå i Norge. Etter det TV 2 erfarer, er det serieleder ØIF Arendal og moderklubben Runar som ligger best til å sikre seg signaturen til veteranen.

– Jeg er åpen for alt og utelukker ingen, forteller han.

– Men det ga mersmak å se Arendal vinne cupgull, legger han til med et smil.

TV 2s håndballekspert, Randi Gustad, er begeistret over nyheten.

– Dette er strålende for Grundigligaen og for norsk herrehåndball. Løke er en stor profil uten filter, som vil bli en attraksjon og fargeklatt. Selv om han har slitt i høst på grunn av skade, så holder han fortsatt høy klasse, mener hun.

Løke kan få følge av Kristian Kjelling (34). Danmark-proffen er også i tenkeboksen.

– Begge vil heve Grundigligaen

Drammens Tidende meldte før jul at Bjerringbro-Silkeborg-proffen er i dialog med Drammen. Til TV 2 sier skadeplagede Kjelling at han fortsatt ikke har bestemt seg. Han har muligheten til å fortsette i Danmark, men vil bosette seg i Oslo den dagen han flytter hjem.

– Begge disse spillerne vil heve Grundigligaen. Nivået her hjemme er svakere enn det er i Danmark og Tyskland, forteller Gustad.

Frank Løke kommer til å bosette seg i Stokke i Vestfold, der han eier en bondegård. Selv om han har spilt lite det siste året på grunn av skade, er han fast bestemt på at karrieren ikke er på hell.

– Jeg er jeg motivert for å spille i tre år til, kanskje lenger. Samtidig ønsker jeg å kombinere det å være håndballspiller med en sivil jobb, forteller Løke – som også tidligere har vært i dialog med ØIF Arendal om en overgang.