FLERE TEGNINGER: I neste utgave av Charlie Hebdo vil magasinet trykke nye Muhammed-karikaturer. Her er tidligere sjefsredaktør, kjent som Charb, som var én av de 12 som ble drept i terroraksjonen.         AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
FLERE TEGNINGER: I neste utgave av Charlie Hebdo vil magasinet trykke nye Muhammed-karikaturer. Her er tidligere sjefsredaktør, kjent som Charb, som var én av de 12 som ble drept i terroraksjonen. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

Slik blir Charlie Hebdo-forsiden

Utgaven av Charlie Hebdo som kommer onsdag, inneholder nye karikaturer av profeten Muhammed.

Onsdag blir neste nummer av satiremagasinet Charlie Hebdo utgitt. Nå viser flere medier, deriblant franske Libération, førstesiden til bladet. 

FORSIDEN: Dette er den første Charlie Hebdo-forsiden siden angrepet mot bladet. «Alt er tilgitt» står det skrevet på forsiden.
FORSIDEN: Dette er den første Charlie Hebdo-forsiden siden angrepet mot bladet. «Alt er tilgitt» står det skrevet på forsiden.

Førstesiden inneholder en karikatur der profeten Muhammed holder et skilt med budskapet «Je Suis Charlie». Dette budskapet er blitt brukt rundt i verden og i sosiale medier som et uttrykk for støtte til bladet. 

I tillegg står det skrevet «tout est pardonné» på førstesiden, noe som betyr «alt er tilgitt» på norsk. 

– Viker ikke

Tidligere har advokaten til bladet avslørt innholdet i den kommende utgaven av Charlie Hebdo.

– Det neste nummeret vil selvfølgelig inneholde tegninger av Muhammed og gjøre narr av politikere og religioner, sier advokat Richard Malka til radiokanalen France Inter.

Han sier det uaktuelt for magasinet å ikke publisere flere tegninger. 

– Vi viker ikke en tomme, ånden til «Jeg er Charlie» betyr også retten til å være blasfemisk, legger han til.

Magasinet blir utgitt på onsdag, i et rekordstort opplag. Normalt kom Charlie Hebdo ut i opplag på 60.000, men den neste utgaven vil komme i hele tre millioner ekspemplarer, og på 16 ulike språk.

Franske myndigheter har gitt magasinet omkring nærmere ti million kroner i donasjoner for å at de skal overleve som magasin. 

De ansatte som overlevde terroren forrige onsdag møttes allerede to dager etter angrepet, for å diskutere den neste utgaven av magasinet. 

Redaksjonen holdt møtet sitt i lokalene til avisen Liberation, som var én av mange franske medier som straks tilbød seg å bistå magasinet. 

Le Monde har tilbudt seg å låne utstyr, plasser og datamaskiner til den gjenværende redaksjonen. 

I tillegg til å bli solgt i Frankrike vil nummeret av Charlie Hebdo bli solgt i Spania og Sveits. Det pågår fortsatt forhandlinger om flere land, deriblant Canada, skal få selge magasinet. 

Ansvarlig redaktør Gerard Biard, som var i London da terrorangrepet skjedde, sier utgaven vil inkludere tegninger fra alle i redaksjonen – inkludert de drepte. 

Anmeldt av flere 

Magasinet har flere ganger trykket tegninger av profeten Muhammed. I 2006 ble magasinet anmeldt av muslimske organisasjoner, etter at de trykket de omstridte Muhammed-karikaturene. 

I 2010 ble de anmeldt av en katolsk organisasjon som mente de hadde knyttet pedofili til et Jesus-sitat. 

I 2011 ble redaksjonslokalet i Paris utsatt for angrep med brannbombe. Samtidig ble magasinets nettsted hacket. På nettsidens front ble det publisert et bilde av den store moskeen i Mekka, og teksten «Ingen gud utenom Allah».

Magasinet fortsatte sin kontroversielle stil i 2012, da de publiserte en rekke tegninger av Muhammed, enkelte hvor han var naken og latterliggjort.

TV 2/NTB