DOPTATT: Ukrainas Serguei Sednev (AP Photo/Franco Debernardi)
DOPTATT: Ukrainas Serguei Sednev (AP Photo/Franco Debernardi)

IBU bekrefter navn på doptatte skiskyttere

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) bekrefter mandag at ukrainske Sergej Sednev og russiske Alexander Loginov har testet positivt for doping.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sednevs positive prøve ble avlagt i italienske Anterselva 22. januar 2013, mens Loginov ble avslørt på bakgrunn av en prøve tatt i Östersund i november samme år.

Det skriver IBU i en pressemelding.

Som TV 2 Sporten kunne melde søndag har begge innrømmet å ha dopet seg, og de har dermed gitt opp retten til å få B-prøven analysert.

I helgen varslet IBU-president Anders Besseberg at nye dopingskandaler var på trappene.

– På grunn av ny teknologi så har vi utviklet nye testmetoder som gjør at vi nå kan teste prøver på nytt, og på grunn av disse testene har vi funnet positive dopingprøver, sa Besseberg til NRK.

TV 2s skiskytterekspert Ole Kristian Stoltenberg er glad IBU er på offensiven, men forventer at de ikke slår seg til ro med dette.

– For meg har Sergei Sednev først og fremst vært en eminent skytter, men når du blir tatt for EPO, høres det ikke akkurat ut som du har vært uheldig med hostesaften. Det er et bevisst valg, og jeg er glad IBU oppdager det og luker det ut.

– Det er en bra start, men jeg håper de følger det opp. Jeg vil gjerne vite hvor mye de har testet bakover i tid, og hvor mye de har.

IBU-president Anders Besseberg uttalte tidligere søndag til TV 2 at de nye dopingsakene stammer fra to nasjoner. Disse to har altså vist seg å være Russland og Ukraina.

(©NTB/TV 2)