VALGTE RETT: Louis van Gaal mener han gjorde rett da han vraket Radamel Falcao mot Southampton. (AP Photo/Jon Super)
VALGTE RETT: Louis van Gaal mener han gjorde rett da han vraket Radamel Falcao mot Southampton. (AP Photo/Jon Super)

Van Gaal forsvarer Falcao-vrakingen

Flere Manchester United-supportere ropte etter Radamel Falcao da laget ikke maktet å score mot Southampton. Manager Louis van Gaal står fast på at det var riktig å vrake spissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falcao kom ikke med i kamptroppen og skal ifølge flere britiske medier ha stormet ut av Old Trafford uten å se kampen. Akkurat det ville ikke van Gaal høre snakk om, men han tok seg tid til å forklare hvorfor han satte colombianeren ut av troppen.

Nederlenderen har et skadeutsatt lag og mente at han trengte forsvarsspillere på «stand by» fordi han var usikker på formen til Luke Shaw og Daley Blind. Unggutten James Wilson var eneste spiss på United-benken.

– Du må sammenligne spillerne før kampen. Etter kampen kan man si at en spiller ville hjulpet deg til seier, men det vet du aldri.

– Jeg bestemte meg for at han (Falcao) var utenfor 18-mannstroppen fordi jeg visste at jeg måtte bytte ut defensive spillere. Du må se behovene du har og hvilke valg du kan gjøre underveis i kampen. Marouane Fellaini kom inn, og på grunn av det byttet skapte vi tre målsjanser, sa van Gaal på en relativt anspent pressekonferanse etter 0-1-tapet.

Han bekreftet altså at spissen ikke var skadd før kampen, men at han rett og slett ble valgt bort. Falcao hadde før Southampton-møtet vært involvert i Uniteds siste fem kamper. Blant annet scoret han i 1-1-kampen mot Stoke i forrige Premier League-runde. (©NTB)