Barcelonas supertrio senket Atlético

Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi sikret seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-Atlético Madrid 3-1

Presset på Barcelona-trener Luis Enrique har vært enormt den siste tiden. Rykter om sterk misnøyde med treneren i spillergruppen har versert de siste ukene.

Drømmetrioen i storslag
Derfor var kun seier godt nok for den hardt pressede 44-åringen i kampen mot Atlético Madrid - og Barcelona-stjernene ga Luis Enrique den håndsrekningen han trengte. 

Superstjernene dominerte fullstendig og slo kraftig tilbake etter tapet for Real Sociedad i forrige serierunde. I hovedrollene var selvsagt Barcelonas drømmetrio - Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar.

Trioen scoret hvert sitt mål i det som endte i 3-1-seier. Både Suárez og Messi noterte seg i tillegg for målgivende pasninger.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden! (video med tillatelse fra C More)

Seieren var uhyre viktig for Barcelona siden Real Madrid vant 3-0 i lørdagens kamp mot Espanyol. Det er fremdeles ett poeng opp til Real Madrid for Barcelona.

Atlético derimot taper terreng på tredjeplassen i La Liga. Fjorårets La Liga-vinner har fire poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen.

Neymar i sentrum
Kampens første scoring kom allerede etter tolv minutter. Ikke overraskende var det Messi som startet det hele. Argentineren kombinerte med Dani Alves på høyresiden før han fikk lagt på tvers inn i feltet. En noe heldig Suárez fikk dyttet ballen videre. På bakerste stolpe kom Neymar i hundre. Brasilianeren kastet frem foten og ballen fant veien til nettmaskene. Scoringen var Neymars tolvte i La Liga denne sesongen.

Neymar viste frem en blodig sokk etter å ha blitt taklet knallhardt av José Giménez. (AP Photo/Manu Fernandez)
Neymar viste frem en blodig sokk etter å ha blitt taklet knallhardt av José Giménez. (AP Photo/Manu Fernandez)

Minutter senere var Suárez nær ved å doble ledelse, før Neymar gikk i bakken etter en stygg takling. Atlético-spiller José Giménez viste knotter og stemplet Neymar i ankelen. TV-bildene en blodig Neymar-sokk etter sammenstøtet, men situasjonen resulterte ikke en gang i frispark. 

Det var likevel ikke nok til å felle Neymar for resten av kampen. Midtveis ut i omgangen burde 22-åringen scoret sitt andre for kvelden. Forarbeidet til Suárez på høyresiden var strålende, det samme var pasningen til Neymar, men brasilianerens heading gikk utenfor målet til Miguel Moyá.

Suárez' andre i ligaen
Atlético-keeper Moyá måtte i aksjon minutter senere. Messi spilte seg lekkert til en strålende avslutningsposisjon og fikk avsluttet fra nært hold. Moyá viste også klasse da han hindret Messi i å doble ledelsen for Barcelona.

Det var imidlertid lite Moyá kunne gjøre drøyt ti minutter før pause. Messi burde blitt avblåst for hands da han dempet ballen ved midtbanen, men dommeren holdt fløyten borte fra munnen. Da kunne Messi sette på turboen.

I fint driv lurte han Atlético-forsvarerne før han rullet videre til Suárez. Barcelonas nummer ni kunne enkelt sette bredsiden til å sørge for at vertskapet gikk opp i 2-0-ledelse. Det er kun Suárez' andre scoring i ligaen for Barcelona.

Barcelonas fullstendige dominans fortsatte da lagene entret Camp Nou-gresset etter hvilen. Det var likevel gjestene fra Madrid som fikk omgangens første scoring.

Omdiskutert Altético-straffe
Jesús Gámez gikk noe lett i bakken i en situasjon med Messi inne i Barcelonas sekstenmeter. Dommeren pekte på straffemerket til store protester fra hjemmelagets spillere. Ropene om filming nådde imidlertid ikke frem, og Mario Mandzukic var sikkert da han hamret inn reduseringen fra elleve meter.

Med i overkant av 20 minutter igjen av kampen ble Fernando Torres byttet inn for et Atlético som øynet ett poeng. Den hjemvendte sønn kunne kommet på scoringslisten kort tid etter innhoppet, men pasningen fra Mandzukic på en kontring var for svak. Torres skapte også en god sjanse da han slo på tvers etter å ha dratt seg inn i Barcelonas sekstenmeter, men vertene fikk rensket unna.

Gjennom hele kampen var det en smått hissig stemning på Camp Nou. Sju minutter før full tid gikk Godín knallhardt til i en takling på Suárez, og han havnet i klammeri med Alves etterpå.

Atlético-kapteinen dyttet Alves knallhardt i brystet, men slapp kun unna med et gult kort for taklingen på landsmann Suárez.

Ringen ble sluttet
Det var bare en ting som manglet for at kvelden skulle være komplett fra Barcelona og deres drømmetrio. Og kun minutter før full tid kom den siste ingrediensen. 

Barcelona rullet vakkert opp og ballen havner til slutt hos Ivan Rakitic inne i sektenmeteren. Kroaten prøvde å finne tilbake til Messi med en pasning, men forsøket ble stoppet av Atlético-forsvaret. Heldigvis for vertene endte ballen tilbake i beina på Messi. Tidenes mestscorende spiller i La Liga hadde ingen problemer med å trille inn sitt 16. ligamål for sesongen.

Dermed var kvelden komplett - Barcelona kunne juble for 3-1-seier.