<b>HAVNET I DOPINGGARNET:</B> Den doptatte ukrainske skiskytteren Sergei Sednev jubler etter sin eneste verdenscupseier i karrieren, 20-kilometeren i Anterselva i 2010. Foto: (AP Photo/Franco Debernardi)
<b>HAVNET I DOPINGGARNET:</B> Den doptatte ukrainske skiskytteren Sergei Sednev jubler etter sin eneste verdenscupseier i karrieren, 20-kilometeren i Anterselva i 2010. Foto: (AP Photo/Franco Debernardi)

Ukrainsk skiskytter er tatt for doping 

Valgte selv å legge opp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERHOF (TV 2 Sporten): Den ukrainske skiskytteren Sergei Sednev (31) er andremann på lista over doptatte utøvere som Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) etter planen skal presentere mandag eller tirsdag.

Det får TV 2 opplyst fra en sentral kilde i skiskyttermiljøet. En ukrainsk lagleder - som ikke ønsker å stå fram med navn - bekrefter opplysningen.

Sednev valgte å legge opp i desember, etter verdenscupen i Pokljuka. Ukraineren har én v-cupseier gjennom karrieren, fra 2010, i tillegg til tre andre pallplasser.

– Når jeg ikke kan oppnå gode resultater har jeg ikke lenger motivasjon til å fortsette, uttalte han ifølge biathlonews.com.

Den positive dopingsprøven ble avlagt i fjorårssesongen.

TV 2s skiskytterekspert Ole Kristian Stoltenberg er glad IBU er på offensiven, men forventer at de ikke slår seg til ro med dette.

– For meg har Sergei Sednev først og fremst vært en eminent skytter, men når du blir tatt for EPO, høres det ikke akkurat ut som du har vært uheldig med hostesaften. Det er et bevisst valg, og jeg er glad IBU oppdager det og luker det ut.

– Det er en bra start, men jeg håper de følger det opp. Jeg vil gjerne vite hvor mye de har testet bakover i tid, og hvor mye de har.

Tidligere i dag skrev TV 2 at russeren Alexander Loginov også er blant navnene som IBU vil offentliggjøre tidlig neste uke. Loginovs positive dopingprøve er allerede kjent, etter at det russiske skiskytterforbundet kom med en pressemelding i november.

IBU-president Anders Besseberg uttalte tidligere søndag til TV 2 at de nye dopingsakene stammer fra to nasjoner. Disse to har altså vist seg å være Russland og Ukraina.