KLAR FOR SPARTA PRAHA: Herolind Shala (22) har signert for Sparta Praha og har fått draktnummer 10 i den tsjekkiske klubben. FOTO: Twitter.com/HerolindShala
KLAR FOR SPARTA PRAHA: Herolind Shala (22) har signert for Sparta Praha og har fått draktnummer 10 i den tsjekkiske klubben. FOTO: Twitter.com/HerolindShala

Herolind Shala klar for tsjekkisk toppklubb

– En drøm som går i oppfyllelse, sier Shala til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herolind Shala (22) har signert for den tsjekkiske toppklubben Sparta Praha. Midtbanespillerens kontrakt med Odd løp ut etter 2014-sesongen, og Shala valgte ikke å fornye med Skien-klubben.

Shala har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Sparta Praha, som ligger på andreplass i den tsjekkiske toppdivisjonen bak Viktoria Plzen.

– Det er fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Shala til TV 2 på telefon fra den tsjekkiske hovedstaden.

22-åringen, som scoret ni mål på 30 kamper for Odd forrige sesong, hadde en rekke tilbud å velge i etter at han ble Bosman-spiller. Belgiske Standard Liège kom med et tilbud, mens klubber fra Tyrkia og Kina også viste interesse. 

– Det var magefølelsen som avgjorde. Vi kom til slutt frem til Sparta Praha. Jeg følte det var riktig for meg akkurat nå, sier Shala.

Sparta Praha-spillerne er for øyeblikket på treningsleir på Gran Canaria. Shala slutter seg til troppen førstkommende tirsdag med store ambisjoner i sekken.

– Målet er å vinne serien og kvalifisere oss til Mesterligaen. Det er derfor jeg er her, sier Shala.

Shala har valgt å spille for det albanske landslaget, og han var med i troppen i skandalekampen mot Serbia i EM-kvalifiseringen i oktober i fjor

– Jeg begynte å varme opp etter 25 minutter, men skjønte allerede da at noe kom til å skje. Fansen kastet steiner på oss, og det var så vidt jeg ble truffet selv. Da dronen kom satt jeg på benken, og det ble helt kaos, sa Shala til TV 2.