– Grunntrening med mye snus og gåturer med bikkjen gjør ikke susen

Petter Northug er ikke overrasket over at May parkerte pappa John i monsterbakken. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val di Fiemme (TV 2): Petter Northug var sjanseløs mot Martin Johnsrud Sundby, men klarte å holde unna for Jevgenij Belov og Calle Halfvarsson. Dermed ble Northug nummer to sammenlagt i Tour de Ski for fjerde gang.

– Jeg visste at Sundby kom til å sette fart i starten. Min vurdering var at jeg skulle finne min egen rytme i stedet for å gå i veggen, sier Northug.

– Tidligere har jeg fått karamellen mot slutten og tapt plasser. Nå hadde jeg et gir å svare med da Belov kom. Jeg har aldri hatt så god følelse i bakken før. Dette er den beste Tour de Ski'en jeg har gått stabilitetsmessig, legger han til.

GIKK OPP: Foreldrene til Petter Northug, May Fredly Northug og John Northug gikk opp slalombakken Alpe Cermis øndag. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIKK OPP: Foreldrene til Petter Northug, May Fredly Northug og John Northug gikk opp slalombakken Alpe Cermis øndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Hadde aldri trodd han skulle gå
En som definitivt ikke hadde en like god følelse i bakken var pappa John Northug. Han måtte se seg slått av mamma Northug i den tøffe stigningen.

– Grunntreningen med mye snus og gåturer med bikkjen til Tomas gjør ikke akkurat susen i bakken. Jeg hadde aldri trodd at han skulle gå opp her. At han måtte ta av seg skiene for å gå opp sier mer om fattern enn om bakken, gliser Northug.

Slått av lillebror
Petter Northug er kanskje den beste i familien opp bakken. Han har lenge også vært den raskeste, men i romjulen ble han slått av lillebror Even på hurtighetsdrag. 

– Det svir. Som jeg sa til Even: Det føles godt å komme til Tour de Ski. Da tar jeg plutselig teten i et heat og kan spurte ned folk. Hjemme får jeg juling. Her er det ikke så raske folk som på hjemmebane, smiler Northug.

På spørsmål om hvilke to VM-distanser han har størst sjanse til å ta gull, svarer Northug kjapt:

– 30 km med skibytte og femmilen.