Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Total norsk dominans i prestisjetungt langløp

Morten Eide Pedersen vant Jizerska Padesatka foran Petter Eliassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEDRICHOV/OSLO (TV 2 Sporten): Langløpet Jizerska Padesatka søndag ble dominert av nordmennene.

Løpet ble en norsk duell da Morten Eide Pedersen fra Team Coop og Petter Eliassen fra Team LeasPLAN GO kom alene til mål, og førstnevnte gikk først over mål etter å ha glidd fra Eliassen de siste hundre meterne. 

De første seks plassene ble faktisk tatt av nordmenn, med Tord Asle Gjerdalen som første mann over målstreken i gruppen etter de to suverene nordmennene.

– Det føles ganske bra, men ikke noe spesielt ennå. Jeg antar det kommer sigende på etter hvert, gliste Eide Pedersen etter målgang.

Norsk samarbeid

– Er du overrasket over deg selv?

– Jeg vet jeg har vært sterk tidligere i år og det er godt at formen er på min side etter jul. Jeg hadde fantastiske ski, selv om det varierte litt rundt i løypen. Jeg følte meg ikke sterk i starten og prøvde å kjøre billigst mulig. Ved den andre stigningen følte jeg meg pigg og gikk. Da fikk jeg og Eliassen en luke. 

De to nordmennene gikk alene i lang tid, og i innspurten var Eide Pedersen sterkest.

– Vi hadde en sterk gruppe bak oss og måtte samarbeide. Så vi byttet på å dra. På den siste kilometeren hadde jeg et lite overtak i og med at jeg er noe raskere enn Eliassen i spurten. I utforkjøringen fikk jeg en liten luke og da ble det ikke så mye spurt ut av det, fortsetter Eide Pedersen. 

Selv om Eliassen tapte på den siste kilometeren, var han alt annet enn misfornøyd med rennet.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass. Heldigvis klarte vi å samarbeide godt, og det er ingen overraskelse at han er raskest på slutten, sa Eliassen.