PÅ FLYTTEFOT?: Fabian Delph kan være klar til å bytte ut Villa Park med Anfield. Her fra en trenings med landslaget.
PÅ FLYTTEFOT?: Fabian Delph kan være klar til å bytte ut Villa Park med Anfield. Her fra en trenings med landslaget.

Fotballryktene: – Han skal bli Gerrards erstatter

Mens Ronny Deila vil hente Wigan-spiller til Celtic for tredje (!) gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20 dager gjenstår av overgangsvinduet, og få av de engelske klubbene har så langt lagt store seddelbunker på bordet for å hente inn forsterkninger. 

Det setter imidlertid ingen stopper for den eviggående britiske ryktebørsen.

Ifølge de engelske tabloidene skal så godt som samtlige Premier League-klubber være klare til å handle. Her gir vi dere en oppsummering av det mest interessante.

Vi begynner med Liverpool. Steven Gerrards snarlige exit gjør at Brendan Rodgers må se seg om etter en erstatter for den uerstattelige. Ifølge Daily Mirror skal Liverpool-sjefen ha sett seg ut Fabian Delph. Aston Villa-spillerens kontrakt løper ut til sommeren, men Anfield-klubben skal være villig til å legge cirka 80 millioner norske kroner i løpet av de neste to ukene for å være sikker på å få kloa i 25-åringen. Tottenham skal også ha vist sin interesse for England-spilleren, noe som gjør at Rodgers er lysten på å få handelen unnagjort i den nærmeste fremtid. 

Samme avis skriver at de samme to klubbene også er interesserte i Demarai Gray. Stjerneskuddet til Birmingham har imponert stort i Championship denne sesongen, og den 18 år unge kantspilleren kan gå for så lite som 50 millioner kroner. Arsenal, Everton og Newcastle skal også holde et øye eller to med spilleren.

Apropos Newcastle. Storklubben uten de store resultatene har fortsatt til gode å ansette en erstatter for Alan Pardew, og enn så lenge har John Carver ledet laget. Nå skriver Daily Mirror at klubben skal ha funnet sin mann, og det er ingen ringere enn Rémi Garde. Franskmannen er kanskje mest kjent for å være den første spilleren Arsène Wenger hentet til Arsenal, men Garde har også vakt oppsikt for sine prestasjoner på sidelinjen for Lyon. I Lyon slutten han imidlertid i sommer, noe som gjør at han er klar til å ta over skuta på St. James' Park umiddelbart.

Gamleklubben til Garde, Arsenal, har tidvis slitt med å få forsvaret til å fungere i år. Winston Reid har blitt nevnt som en potensiell forsterkning i flere måneder, og spekulasjonene stoppet ikke akkurat opp da West Ham-sjef Sam Allardyce forrige uke sa at Reid «ikke har noen fremtid i klubben». Reid er uten kontrakt til sommeren, men Wenger håper å lokke midtstopperen til Emirates allerede i januar for så lite som 30 millioner kroner, hevder Daily Star

Kollega Manuel Pellegrini skal også være klar til å ta frem det metaforiske sjekkheftet. Og det til gangs. Daily Star mener å vite at Pellegrini skal være villig til å kvitte seg med to av sine spisser for å hente inn to nye. På ønskelisten står Lyons ettertraktede spiss Alexandre Lacazette og Swanseas Wilfried Bony. Skulle han lykkes med å signere begge, kan Stevan Jovetic og Álvaro Negredo måtte finne seg nye arbeidsgivere. Førstnevnte skal være ønsket av Juventus, mens Negredo mest sannsynlig vil gjøre låneavtalen med Valencia permanent.

Daily Star er virkelig i storslag denne helgen og kan også melde at Samuel Eto'o skal være på vei bort fra Premier League. Everton-spilleren signerte en toårskontrakt på Goodison Park i sommer og har vist seg verdt investeringen, men kameruneren skal være lysten på åå starte flere kamper. Valencia har vist sin interesse, skriver avisen, og nå skal også Sampdoria ha meldt seg på i kampen om den meritterte, men aldrende, spissen.

Ronny Deila skal også være klar til å punge ut i de nærmeste dagene. Daily Record mener å vite at nordmannen vurderer å hente Shaun Maloney til klubben - for tredje gang! Wigan-spilleren er populær på Celtic Park etter to vellykkede opphold i klubben, og står uten kontrakt til sommeren. «Jeg følger med på alle de skotske spillerne. Maloney er en god spiller og en mann vi kjenner til. Han er hos Wigan nå, men vi får se. Han er en rask og kreativ spiller, og en god person med en god mentalitet. Han ser ut som en Celtic-spiller», skal Deila ha sagt til avisen.

Få betviler Saido Berahinos kvaliteter som fotballspiller, men flere og flere har satt spørsmålstegn ved personlighetens han den siste tiden etter fyllekjøringsepisoden og den stadige kranglingen med sin egen klubb. Liverpool og Tottenham skal imidlertid være mer enn lystne på å hente den eksplosive angriperen. Berahino har to og et halvt år igjen på kontrakten med West Bromwich, men 21-åringen skal angivelig nekte å signere en forlengelse i et håp om at Liverpool skal bla opp det som må til for å kjøpe ham. Prisen? Rundt 200 millioner kroner.