TILBAKE: Marouane Fellaini er en av mange United-spillere som er tilbake fra skade. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TILBAKE: Marouane Fellaini er en av mange United-spillere som er tilbake fra skade. AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Rekdal tror på Manchester United

Håndplukket Manchester United, Roma og Storhamar fra Langoddsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON (PREMIER LEAGUE)

H: 1,68 U: 3,45 B: 4,45
United har ikke tapt siden 0-1 for Manchester City tidlig i november, skadesituasjonen i troppen er bra og Louis van Gaal er fornøyd. Angel di Maria (M), Rafael (F), Luke Shaw (F), Marcos Rojo (F), Daley Blind (F), Marouane Fellaini (M) og Antonio Valencia (A) er alle meldt skadefrie. Ashley Young (M) er den eneste som er ute. United har spilt uavgjort tre av de fire siste seriekampene, og tok en grei 2-0 seier over Yeovil i FA-cupen søndag. Southampton slo Arsenal 2-0 hjemme sist seriekamp, men klarte bare 1-1 mot Ipswich i FA-cupen. Der må de ut i omkamp på Portman Road på onsdag, det kan bli tøft. United har vært bra på Old Trafford en stund nå, og her spiller vi på hjemmeseier selv om oddsen ikke er all verden.

 

FRISK-ASKER - STORHAMAR (GET-LIGAEN)

H: 2,20 U: 4,05 B: 2,30
Her er det kamp om andreplassen i Get-ligaen, Storhamar har ett poengs forsprang på Frisk. Disse er de to store formlagene akkurat nå, Frisk-Asker slo Lørenskog 6-4 på bortebane på torsdag. Storhamar vant 5-1 over Stjernen i Stjernehallen torsdag, og har med det åtte strake seire, inklusive borteseier over Stavanger Oilers. Forrige Storhamar-tap kom i Askerhallen 30. november, da tapte de 5-4 i sudden death. Frisk har ni strake seire, også inklusive seier over Oilers med hele 5-0 hjemme i Askerhallen. Dette blir en interessant kamp mellom to lag med veldig forskjellig spillestil. Frisk med sitt aggressive kontringsspill rett på mål, og et Storhamar som er mer glade i å holde på pucken og spille. Kampen blir også et oppgjør mellom noen av ligaens beste offensive spillere. Eric Castonguay og Denny Kearney fra Frisk og Christian Larivee fra Storhamar. Storhamar er kanskje litt mer jevnt besatt med noe flere potensielle matchvinnere. Kampen ser du på TV2 Sumo kl 17.

 

ROMA - LAZIO (SERIE A)

H: 1,98 U: 3,00 B: 3,35
Derby della capitale nummer 145. AS Roma ligger på andreplass, bare ett poeng etter serieleder Juventus. Lazio ligger på tredje, men har ni poeng opp til Roma. Det vitner om at Juve og Roma er i en klasse for seg. Roma vant 1-0 over Udinese på bortebane i første kamp etter juleferien oppskriftsmessig og greit. Lazio viste fin form i desember og fortsatte godformen etter nyttår med sterke 3-0 over Sampdoria på mandag. Begge lag har tatt syv poeng på de siste tre kampene, men Roma har hatt litt tøffere motstand og står med bare +2 i målforskjell på de tre. Roma må stoppe det unge stjerneskuddet Anderson, som har fire mål og fire målgivende på de siste seks kampene. Men Roma har stjerner og rutine, særlig i folk som Totti, De Rossi og Maicon. Miroslav Klose er joker for Lazio. Rekdal tror Roma vinner derbyet.