Idrettsgallaen: Ødegaard ble «Årets gjennombrudd»

Sjekk hvem som fikk priser under Idrettsgallaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Hamar OL-Amfi (TV 2): Lørdag ble Norges beste idrettsutøvere hedres under Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi.

Blant stjernene som var på plass var Martin Ødegaard. Under Idrettsgallaen ble Ødegaard kåret til «Årets gjennombrudd» etter å ha slått gjennom så til de grader i Strømsgodset i 2014.

Real Madrid-aktuelle Ødegaard var sammen med Tiril Eckhoff (skiskyting) og Jørgen Graabak (kombinert) nominert i kategorien.

Ødegaard leverte en flott tale der blant andre Ronny Deila ble nevnt.

– Han skal ha mye av æren for at jeg har kommet hit jeg er i dag. At han turte å slippe meg til, var viktig for meg. Det er jeg takknemlig for, sier Ødegaard til TV 2.

Se intervju med Ødegaard øverst på siden!

Et av de store samtaleemnene etter at nominasjonene til Idrettsgallaen ble klare i desember, var ekskluderingen av Alexander Kristoff og Mats Zuccarello Aasen i kategorien «Årets mannlige utøver». Den prisen gikk til alpinist Kjetil Jansrud for en sesong med tre medaljer i Sotsji-OL og en rekke seire i verdenscupen. Jansrud fikk også «utøvernes pris».

Pris ble det likevel på Kristoff. Katjusja-syklisten fikk prisen «Årets navn» som er stemt frem av det norske folk.

– Denne prisen henger høyt. Det norske folk, hva de mener og stemmer frem, det er stort å få den. Jeg setter utrolig stor pris på det. Det er et bevis på at jeg hadde en utrolig bra sesong i fjor. Sykkelsporten har fått en «standing» blant det norske folk. De setter pris på sykkelsporten og det jeg gjorde i fjor, sier Kristoff til TV 2.

Se listen over prisvinnere til høyre på siden!