Uavgjort for Carlsen: – Han er ikke veldig redd meg

Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første runde av den tradisjonelle Tata Steel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med remis med sorte brikker mot fjerderangerte Anish Giri, fikk Magnus Carlsen en solid start på den tradisjonelle Tata Steel Chess. 

Verdensmesteren hadde forberedt en sjelden åpning for hjemmehåpet, men Giris solide motspill unngikk alle reelle vinstsjanser for nordmannen. 

– Giri er god, og han er ikke veldig redd for meg. For all del, remis mot Giri med svart er OK, sa Carlsen til TV 2 etter remisen var et faktum.

Se Carlsen i turneringen hver dag kl. 13 på Sportskanalen og tv2.no

– Han spøkte etterpå at om han ikke har en fordel, går han for remis. Han hørte sikkert hva jeg sa i går.

– Han hørte at du kalte ham feig? Hva kaller du ham nå da?

– Hehe, fortsatt feig. Men han er en veldig god spiller.

- Det oppstod en terrorbalanse

Det var tidlig klart at partiet ville bli en jevn affære, men i kjent stil spilte Magnus videre til han ikke lenger så et snev av vinstsjanser igjen.

Sluttspillet som oppstod var noe uklart, men etterhvert som brikkene ble byttet av ble utfallet tydelig. 

- Terrorbalansen som oppstod, førte til at det ikke gikk an å komme videre for noen av partene, oppsummerte sjakkekspert Jon Ludvig Hammer. 

- Det var et eksperiment

I forkant av turneringen fortalte manager Espen Agdestein at Carlsen hadde planer om å eksperimentere i løpet av turneringen. Verdensmesterens spill i dag bekreftet dette.

- Ja, det var et lite eksperiment i åpningen. Dessverre ble det ikke så spennende som noen av oss hadde håpet på, og det ble ganske forsert avviklet til remis, sa han.

Verdensmesteren mente at starten av partiet i stor grad avgjorde hva resultatet ble. 

- Det var komplisert, og det førte til at mange brikker ble byttet av. Jo tidligere det kommer slagvekslinger, jo større er sannsynligheten for remis. Det oppstod en slags krise. 

Magnus Carlsen syntes remis mot den unge nederlenderen var et greit resultat, men legger han ikke skjul på at dette ikke er hans beste.

- I dag var det ikke noe særlig flyt, innrømmet han.