VINNER KONKURRANSE: Petter Northug og det norske laget vinner nasjonskonkurransen i Tour de Ski, og det er Northug stolt av.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VINNER KONKURRANSE: Petter Northug og det norske laget vinner nasjonskonkurransen i Tour de Ski, og det er Northug stolt av. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug: – Stolt av å bidra til fellesskapet i norsk langrenn

Petter Northug håper Norge vinner nasjonskonkurransen i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val di Fiemme (TV 2): Petter Northug leder Tour de Ski med tre sekunder før siste etappe opp monsterbakken. Det er andre gang noensinne at han har hatt ledertrøyen før siste dag. Men Northug og alpinbakken har ikke vært en god kombinasjon de åtte siste årene. 

– Ingen klarer å restituere seg
Kvinnelandslaget bruker psykolog aktivt for å bli bedre, men det har ikke Northug planer om.

– Hadde en psykolog pratet med meg, hadde han ikke vært psykolog lenger, sier Northug.

Mosbyggen brukte mye krefter på de to innlagte spurtene på dagens fellesstart. Nå starter jobben med å forberede seg til morgendagen.

– Det er vanskelig å få restituert seg 100 prosent. Det er ingen som klarer det. Når du spurter på tredje og femte runden, ber du om å ødelegge morgendagen, sier Northug.

– Det viktigste er å ha gode bein når man går inn på siste etappe. Jeg ber til alle guder om at jeg får hjelp opp den siste bakken, sier Northug. 

Vinner nasjonskonkurransen
Om alt skulle gå skeis opp monsterbakken, kan Northug glede seg over at det norske landslaget etter alle solemerker vinner nasjonskonkurransen i Tour de Ski. Etter Toblach hadde Norge et forsprang på over sju minutter til Sverige, og Northug har vært en viktig grunn til det. Også i fjor vant Norge nasjonskonkurransen.

– Hva tenker du om å bidra slik til fellesskapet i norsk langrenn?

– Det er jeg stolt av. Om alt skjærer seg i morgen, kan jeg lene meg tilbake på det. Uansett hva som skjer har det vært min beste Tour de Ski noensinne. Jeg har aldri hatt ledertrøyen så mange dager. Jeg forsvarte den akkurat, og det klarte jeg i dag, sier Northug.

– Det er ingen som har vært oftere på toppen av pallen på Alpe Cermis som deg?

– Det er meg og Cavendish. Vi vinner etapper, men har ingen sjans i sammendraget, smiler Northug.