GIKK SEG STIV: Martin Johnsrud Sundby ble nummer åtte på 15km fellesstart, men nærmet seg Petter Northug i sammendraget. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIKK SEG STIV: Martin Johnsrud Sundby ble nummer åtte på 15km fellesstart, men nærmet seg Petter Northug i sammendraget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sundby: – Jeg gruer meg som f... til i morgen

Martin Johnsrud Sundby sier alle planene hans gikk «åt skogen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val di Fiemme (TV 2): Martin Johnsrud Sundby tok inn verdifulle sekunder på Petter Northug i sammenlagtkampen i Tour de Ski lørdag. Han går ut tre sekunder bak mosbyggen på den siste etappen, som avsluttes med en beinhard stigning opp Alpe Cermis.

Sundby tror det blir tungt.

– Jeg gruer meg som f... til bakken. Det er rett opp i fire kilometer. Det er ingen som gleder seg til den, sier han.

– Gikk "åt skogen"
Røa-løperen gikk hardt ut fra start, noe som var nøye gjennomtenkt før etappen. 

– Planen min var å sette høy fart de tre første rundene for å ta den første spurten underveis. Jeg skulle strekke feltet såpass bra at det ikke kom til å bli noen spurt, men alle planene mine gikk åt skogen. Det ble spurt, jeg ble stiv, og det ble bare kaos. Et dårlig disponert løp, humrer Sundby.

– Jeg var så stiv etter den første spurten at jeg trodde jeg ikke skulle klare å komme meg gjennom de siste kilometerne, legger han til.

Tidlig på etappen falt Sundby og tok med seg Niklas Dyrhaug i fallet. 30-åringen innrømmer at han var nervøs i åpningen.

– Det var mye nerver og høye skuldre. I tillegg hadde jeg en "faceplant". Det var kaotisk. Jeg var ikke lugn og fin, sier Sundby.

Har forsprang på Belov og Halfvarsson
Likevel går Sundby ut med et veldig godt utgangspunkt før monsterbakke-etappen. 

– Jeg føler jeg har gjort jobben før morgendagen. Det er hyggelig å ha følge ned til bakken, og så får vi se om han går fra meg eller om jeg går fra han, sier Sundby.

Han må også passe seg for løpere som kommer bakfra. Calle Halfvarsson går ut 27 sekunder bak Northug. Jevgenij Belov ligger 35 sekunder bak nordmannen, og er et ubeskrevet blad i slalåmbakken.