Crystal Palace manager Alan Pardew gives the thumbs up to the fans as he celebrates victory after the FA Cup, Third Round match at the Crabble Athletic Ground, Dover.
Crystal Palace manager Alan Pardew gives the thumbs up to the fans as he celebrates victory after the FA Cup, Third Round match at the Crabble Athletic Ground, Dover.

Wikestad om Pardews Palace-retur: – Han har vendt hjem

Glede og gode minner preger Alan Pardews retur til Selhurst Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld returnerer Alan Pardew til Selhurst Park. Og jeg er sikker på at minnene vil strømme på når han entrer matta akkompagnert av tonene til «Glad all over» - cupfinalesangen fra klubbens fantastiske sesong i 1991. Sesongen – og turneringen –som gjorde at Palace-supporterne på den gamle ståtribunen Arthur Wait Enclosure endelig aksepterte Alan Pardew.

Se og hør «Glad all over» her (ekstern lenke)

Pardew ble hentet fra Yeovil i amatørenes rekker, og var aldri noen populær figur hos fansen.

Inntil den kampen. Og det målet. Et av Palace’s mest ikoniske øyeblikk.

Da Liverpool, som hadde slått Palace 9-0 tidligere på sesongen, sto på motsatt side i semifinalen på Villa Park, var det få som levnet sørlondonerne noen mulighet. Men et sent mål fra Andy Gray ga 3-3 og presset frem ekstraomganger.

Og det var da. Tidlig i den andre ekstraomgangen Alan Pardew dukket opp og skrev seg inn i Ørnenes historie.

Da Palace møtte Arsenal hjemme i neste kamp var stemningen snudd og hjemmesupporterne sang i stedet «Who put the ball in the scousers net, Super Alan Pardew».

Den sangen kommer nok også helt sikkert kommer til å dukke opp i løpet av kveldens kamp mot Tottenham. Og også den vil nok helt sikkert vekke veldig gode minner hos en manager som er seg selv lik.

I dagens kampprogram er følgende en av hans første linjer. Les hva du vil i det;

«I’d like to thank Steve Parish and the Palace board for working so hard to get me here».

Det virker utvilsomt at Alan Pardew har følelser for Crystal Palace. Samtidig så enser man vel kanskje også en følelse av at Pardew selv føler han er et stort navn for klubben. Så lenge han ikke føler han er et for stort navn, er det vel ikke noe problem.

Derfor vil det helt sikkert bli et veldig fint øyeblikk med «Glad all over» fra Holmesdale’s Road End, med Pardew spankulerende inn på Selhurst Park. Han har returnert hjem. Tilbake til stedet han skapte et navn for seg selv. Der han gjorde navnet sitt kjent for en hel fotballnasjon og utover landegrensene.

Med utfordringene han hadde i Newcastle, er nok ikke det å holde Crystal Palace oppe hans største utfordring i karrieren. Men det er definitivt en stor en.

En utfordring både klubben, supporterne, Steve Parish og Alan Pardew selv mener Pardew er beste mann en kunne fått til å klare den.