OPPTUR: Henrik Kristoffersen var tredje best i Adelboden på lørdag.
OPPTUR: Henrik Kristoffersen var tredje best i Adelboden på lørdag.

Kristoffersen: – Dette er min revansje

Nordmannen tilbake på pallen i storslalåm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ADELBODEN/OSLO (TV 2 Sporten): Henrik Kristoffersen tok en oppløftende tredjeplass i storslalåmen i Adelboden lørdag.

Ungutten har slitt med å kjøre inn de store resultatene etter å ha begynt sesongen med et smell i Levi i november, men var lørdag tilbake til noe som lignet hans beste. 

– Et stort steg i riktig retning
20-åringen lå på en fjerdeplass etter førsteomgang, og kjørte seg opp en plass i den andre. Det gjorde at Kristoffersen tok sin andre pallplass for sesongen og den første siden triumfen i Levi.

– Det har vært en tøff start på storslalåmsesongen. I dag tenkte jeg at jeg er ferdig med den tøffe tiden og kjørte på, og det gikk jo bra. Problemene jeg har hatt har vært en kombinasjon av det mentale og forhold i bakken. Jeg har ikke kjørt så mye på is, men forholdene passet fint i dag, sa han til TV 2 etter rennet.

Kristoffersen har kjørt ut flere ganger etter den fantastiske starten på sesongen, og er nå glad for å ha tatt et «stor steg i riktig retning».

– Dette er min revansje. Jeg har kjørt bra på trening og hatt farten, men likevel har jeg kjørt ut. Da går selvtilliten ned og en stoler ikke på seg selv, men nå er det nok. Det var veldig godt, sa han, og la til:

- Det er et stort steg i riktig retning, selv om det ikke er helt på Hirscher-nivå.

Overlegen Hirscher
Seieren gikk nemlig som vanlig til Marcel Hirscher, som igjen var i en klasse for seg selv. 

Østerrikeren ledet etter førsteomgang og økte den ledelsen i andre, og tok dermed sin fjerde seier i storslalåm og sin sjette verdenscuptriumf totalt denne sesongen.

25-åringen står nå med 29 verdenscupseire i karrièren.

Nummer to ble franske Alexis Pinturault, mens Leif Kristian Haugen sørget for en meget god dag for de norske med en åttendeplass.

Jansrud kjørte ut
Kjetil Jansrud lå på en solid 11. plass etter førsteomgang, men kjørte ut i den siste omgangen og tapte derfor terreng til Hirscher i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Jeg går på innerski. Det var vanskelig i dag. Det var litt rart, for jeg følte jeg hadde god kontroll på svingen, men så seiler jeg forbi porten. Jeg får ikke noen mulighet til å redde meg inn. Det var kjipt. Jeg skulle gjerne hatt poeng her, men det får jeg ikke, så nå blir det å nullstille seg og se mot Wengen, sa Jansrud.

Om sammenlagtkampen mot Hirscher, hadde fartsfantomet følgende å si:

- Hvis Hirscher tar 5-600 poeng i løpet av januar, er ikke det dårlig betalt. Da blir totalcupen vanskelig, men sånn er det. Det er en matematisk greie, og jeg burde ta poeng her i dag om jeg ikke skulle sakte akterut. Men nå får jeg prøve å ta enda flere poeng i fartsrennene.

De norske unggutten Rasmus Windingstad og Marcus Monsen kjørte begge ut i førsteomgang.