JAKTES: Ikke overraskende er de aller fleste interessert i å hente Lionel Messi. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
JAKTES: Ikke overraskende er de aller fleste interessert i å hente Lionel Messi. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.

Fotballryktene: – Manchester United er Messis eneste alternativ

Og Real Madrid intensiverer jakten på David de Gea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Januar er høytid nummer én for ryktefrelste fotballsupportere.

Overgangsvinduet er åpent, og de fleste klubber, enten de vil det eller ei, blir koblet til den ene spilleren etter den andre.

Med unntak av Inter Milan, har få av de største klubbene i Europa handlet stort, men det kan være i ferd med å forandre seg idet dette skrives.

Lørdagens britiske aviser hevder nemlig at flere klubber nærmer seg å signere nye spillere.

Vi begynner med en av de aller største klubbene: Manchester United. Fremtiden til den beste spilleren de siste ti årene, Lionel Messi, skal angivelig være uviss på grunn av et noe kjølig forhold til Barcelona-trener Luis Enrique. Fredag ville The Sun ha det til at Manchester City og Chelsea ledet an i kampen om argentinerens signatur, men det medfører ikke nødvendigvis riktighet. Lørdag skriver nemlig Daily Mail at United er den eneste engelske klubben som kan få tak i ham. Hvorfor? På grunn av Financial Fair Play-reglene. Skal Messi kjøpes ut av sin kontrakt med katalanerne, må kjøpende klubb spa opp i overkant av to milliarder kroner. I tillegg kommer den ikke ubetydelige utgiften på en astronomisk lønn. Dette, skal vi tro en finansekspert Daily mail har vært i kontakt med, kan ikke Chelsea eller City tillate seg. De eneste klubbene per dags dato som kan tilby dette og holde seg innenfor regelverket, er Real Madrid og United. En overgang til førstnevnte klubb er imidlertid høyst usannsynlig gitt forholdet Barcelona og Real imellom, noe som gjør at United er hans eneste reelle alternativ om han faktisk har lyst til å skifte beite. 

Louis van Gaal gjorde sin første handel for noen dager siden da han hentet Víctor Valdés til klubben. Den tidligere Barcelona-målvakten var opprinnelig tenkt å spille andrefiolin til David de Gea, men nå kan Valdés fort få en betydelig viktigere rolle i laget. Daily Mirror skriver nemlig at Real Madrid er iferd med å intensivere jakten på nåværende førstevalg David de Gea. De Gea har vært i storslagen form hele sesongen, og har stått frem som lagets kanskje viktigste spiller så langt. 24-åringen har dog bare 18 måneder igjen på kontrakten, og Real skal ha pekt ut den tidligere Atletico Madrid-keeperen som den ideelle arvtakeren til den aldrende Iker Casillas. Den spanske hovedstadsklubben skal være villig til å legge over 300 millioner kroner på bordet i sommer for å få sin mann og bringe de Gea tilbake til Spania. Van Gaal har imidlertid ikke tenkt å gi slipp på stjernekeeperen uten kamp, og sa på fredagens pressekonferanse at han «tror» de Gea blir værende på Old Trafford.

En Premier League-målvakt som ikke har hatt sin aller beste sesong, er Simon Mignolet. Liverpool-keeperen ble henvist til benken i desember, men en skade på Brad Jones gjorde at belgieren raskt var tilbake i lagoppstillingen på Anfield. Daily Star siterer Brendan Rodgers på at Liverpool er på jakt etter en ny målvakt, men at Mignolet fremdeles kan ha en fremtid på Merseyside. Ifølge Rodgers jobber Mignolet «hardt med å forbedre deler av spillet sitt».

En som kan være på vei bort fra Liverpool, er Lucas Leiva. Brasilianeren har ikke fått spille så mye som han skulle ønske denne sesongen, men handlevillige Roberto Mancini i Inter Milan skal være lysten på å hente midtbanespilleren til Giuseppe Meazza. The Express skriver at den italienske klubben vurderer å legge inn et formelt bud på Lucas, selv om spilleren har over to år igjen på sin nåværende kontrakt med Liverpool. Mancini har hittil i januar hentet både Lukas Podolski og Xherdan Shaqiri på lån, men skal være mest interessert i å hente Lucas på permanent basis.

Matija Nastasic har på grunn av manglende spilletid på Etihad vært gjenstand for overgangsspekulasjoner i lengre tid. 21-åringen har til gode å få et eneste minutt med Premier League-fotball denne sesongen, og nå skal han være nære en overgang til Schalke 04 i Tyskland. Det skriver TeamTALK. Manuel Pellegrini har tidligere uttalt at han vil la 21-åringen forlate Manchester City om et adekvat tilbud kommer, og Bundesliga-klubben er overbeviste om at serberen snart er deres. «Jeg forventer at dette ordner seg i løpet av de neste dagene», sier Schalke-sjef Horst Heldt.

Arsenal har blitt linket til et utall midtbanespillere så langt i januar, og Moussa Sissoko er et av navnene som har blitt hyppigst nevnt. Ifølge TeamTALK kommer en overgang til Arsenal likevel ikke til å skje. Sissoko, som også har blitt koblet til Paris Saint-Germain, skal være «forpliktet» til å spille for Newcastle, og skrev på Twitter fredag kveld at «jeg er fokusert på Newcastle».

Arsène Wenger lot Podolski forlate London-klubben på lån for noen dager siden, og uttalte senest fredag at han har lignende planer for Yaya Sanogo. Den høyreiste spissen har slitt med å få spilletid i et stjernespekket Arsenal-angrep, men flere klubber skal ha sett nok til å ville hente han på midlertidig basis. Bordeaux, LorientHull og Crystal Palace har blitt nevnt, og sistnevnte skal lede an i kampen om den unge franskmannen. Alan Pardew skal nemlig være overbevist om at Sanogo er rett mann for sitt nye lag, skriver Metro

Manager-kollega Mauricio Pocchetino skal også ha sett seg ut en ny spiss. Denne mannen skal være Giovinco, skriver nettstedet Fichajes. Den vesle italieneren har avvist Juventus' siste kontraktsforslag, og vil være ledig på markedet i sommer. Også London-rival Arsenal skal være interessert, men nettstedet mener å vite at Tottenham mest sannsynlig blir hans neste stoppested.