OSLO  20140119.
Spartas Patrick André Bovim blir gratulert etter 1-3 scoringen under eliteserien i ishockey mellom Vålerenga og Sparta Sarpsborg i Jordal Amfi søndag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OSLO 20140119. Spartas Patrick André Bovim blir gratulert etter 1-3 scoringen under eliteserien i ishockey mellom Vålerenga og Sparta Sarpsborg i Jordal Amfi søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Rekdal tror Sparta slår Lørenskog

Tipper hjemmeseier til Sparta Sarpsborg - kampen ser du på TV2 Sumo kl 16. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BURTON ALBION - MANSFIELD (LEAGUE 2) H: 1,70 U: 3,35 B: 3,80
Burton Albion ligger på andreplass i League 2, ett poeng bak ledende Wycombe. Spisslegenden Jimmy Floyd Hasselbaink arvet et bra lag i høst, og de har fortsatt fremgangen under hans ledelse. De har ingen cupkamper å tenke på, og slo Shrewsbury 1-0 hjemme sist, slik at de henviste Shrewsbury til tredjeplass. Stefan Maletic (F) har kommet på lån fra nederlandske Achilles ‘29 og kan debutere. Shane Cansdell-Sherriff (F) er ute med skade resten av januar. Mansfield ligger på 19 plass med 27 poeng, fem foran nedrykksstreken. Kun to av 24 lag rykker ned, så det trenger ikke bli veldig dramatisk for dem. Men: De har kun en seier på de siste syv kampene. Hos Mansfield er det store forandringer. Fire mann har forlatt klubben, og seks har kommet til. Burton står med fire strake hjemmeseire uten baklengsmål. Dette kan bli den femte.

SPARTA - LØRENSKOG (GET-LIGAEN) H: 2,00 U: 4,20 B: 2,50
Sparta imponerte med sin sjette strake seier over Vålerenga torsdag da de vant 4-3 på Jordal Amfi. Her kan Sparta knappe innpå Lørenskog på femteplassen med seier, og hjemme i Sarpsborg er de sterke. Lørenskog ser ut til å slite, og har tapt tre av de fire siste kampene, som var mot Storhamar, Frisk-Asker og Vålerenga. De har en seier over Kongsvinger, men den sier ingenting om formen til Lørenskog. Førstekeeper Alex Plante er ute en god stund med en skade i hånda, men det må også være lov å stille spørsmålstegn ved valget av uerfarne Kenneth Larsen som hovedtrener for en klubb med medaljeambisjoner. De er helt klart et lag med kvaliteter, men har alt for ujevn form og kan havne i utvisningstrøbbel. Da blir det vanskelig å hanskes med overtallsspillet til Sparta.

BRENTFORD - ROTHERHAM (CHAMPIONSHIP) H: 1,80 U: 3,20 B: 3,70
Brentford ligger på sjetteplassen i Championship, som gir play-off for opprykk til Premier League. Det er jevnt både over og under dem. De står nå med tre strake tap. To i serien for topplagene Ipswich og Wolves, og på lørdag tapte de 0-2 for bunnlaget Brighton i FA-cupen. Pinlig, men de roterte på laget til den kampen. Lewis Mcleod (M) kan debutere her etter overgangen fra Rangers, og førstekeeper David Button ble hvilt sist mot Brighton - han er tilbake nå. Jonathan Douglas (M) og Alex Pritchard (M) er tilbake fra skade. Rotherham ligger tre poeng over nedrykksstreken og går mot en spennende vårsesong. De ble knust 1-5 av Championship-leder AFC Bournemouth i FA-cupen på hjemmebane sist, før det er de 1-5-0. De scorer lite og slipper inn lite, men de møtte ingen topplag i den perioden. Jack Barmby (M) kan debutere for Rotherham her. Uansett bør Brentford så Rotherham greit når de stiller med fullt lag.