Eventyrlig scoring da Chelsea og Costa slo tilbake med seier

Diego Costa gjenerobret toppscorertronen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Newcastle 2-0

Chelsea ble tidvis utspilt i den første omgangen av et meget friskt Newcastle-lag, men José Mourinhos klassespiller sto frem og fikk sin revansj etter det ydmykende tapet for London-nabo Tottenham i forrige serierunde.

– Det er kunst
En noe ufortjent ledelse til Chelsea like før pause ble doblet da kampen nærmet seg én time gammel. Et strålende angrep med lekre kombinasjoner ble avsluttet av Premier League toppscorer. Diego Costas 2-0-scoring var hans fulltreffer nummer 15 i ligaen denne sesongen.

– Det er strålende hele veien. Med bevegelsene og touchene. Det er så vakkert. Det er kunst, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

2-0-seieren, samt Manchester Citys uavgjortresultat mot Everton, sørger for at Chelsea nå troner alene på toppen av Premier League. Chelsea har to poeng ned til de lyseblå på tabellen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Mourinhos pauseprat fungerte
José Mourinho stilte verken opp til intervju før eller etter kampen. Manageren ble tiltalt av FA for dommerslakt tidligere denne uken. Førstelagstrener Steve Holland fikk oppgaven med å pressen etter lørdagens triumf. Han var godt fornøyd med måten laget responderte på etter en svak førsteomgang.

– I pausen var José klar på hva han ville at laget skulle gjøre. Vi måtte vise mer personalitet både med og uten ballen. Han ville at vi skulle presse høyere og vinne ballen høyt, sier Holland.

– Vi så mye mer ut som det Chelsea-laget alle er vant til å se uke etter uke.

Newcastles midlertidige manager John Carver sier at laget snakket om korte cornere før kampen. Derfor var det synd at Chelseas første mål kom etter nettopp en hurtig slått corner.

– De beste lagene får ballen i gang hurtig. De kan skade deg med kvaliteten de har, og det gjorde de (Chelsea). Jeg tenkte at dersom vi kunne klare 0-0 til pause, kunne vi klare oss, men målet kom på et dårlig tidspunkt, sier Carver. 

Roser ung midtstopper
Chelsea gjorde to endringer på laget som tapte for Tottenham forrige serierunde. Kurt Zouma og Petr Cech var begge med i startoppstillingen til blåtrøyene i lørdagens kamp.

Den 20 år gamle stopperen Zouma leverte nok en strålende kamp for blåtrøyene og fikk velfortjent ros av Holland.

– Klubben får mye tyn for ikke å bruke unge spillere. Kurt Zouma er 20 år gammel og var plettfri i dag, sier Holland.

– Jeg er veldig glad fordi det var første gang jeg er i startelleveren i Premier League. Jeg må fortsette å jobbe, men jeg er veldig glad for seieren og at vi ikke slapp inn mål , sier Zouma.

Newcastle-dominans i starten
Det var ekstremt lite som fungerte i starten for et Chelsea-lag på jakt etter å revansjere tapet for Tottenham i forrige serierunde. Blåtrøyene slurvet i pasningsspillet og så ikke ut til å finne samhandlingen. For gjestene fra Newcastle så imidlertid ting ut til å fungere langt bedre.

Anført av en strålende Rémy Cabella skapte Newcastle gang på gang problemer på venstresiden til Chelsea. Franskmannen kom også til kampens første sjanse da han dro seg innover i banen og sendte i vei en avslutning. John Terry fikk en fot på ballen, men Chelsea-kapteinen var heldig som ikke satte ballen i eget nett til ledelse for gjestene. 

Ikke lenge etter yppet Newcastle seg nok en gang da Cabella skaffet frispark i god posisjon. Det knallharde frisparket ble imidlertid stoppet av Petr Cech.

Feilet tre mot én
Få sekunder senere fikk Chelsea en gyllen kontringsmulighet. Eden Hazard, Diego Costa og Willian satte fart mot en enslig Newcastle-forsvarer, men sjansen resulterte ikke i scoring da at Costa valgte et pasningsforsøk til Hazard i stedet for å skyte selv fra god posisjon. 

Chelsea reiste seg noe da omgangen var halvspilt - da hadde Newcastle tidvis spilt ut de seiersvante blåtrøyene. Oscar fikk fyrt av et skudd etter 23 minutter, men forsøket fra drøyt 16 meter gikk et stykke til side for mål.

Så var det igjen Newcastle og Cabella som satte fart. César Azpilicueta hadde store problemer å stoppe franskmannen og måtte kapitulere nok en gang da halvtimen var spilt. Cabella gikk først forbi Azpilicueta før han lurte John Terry. Avslutningen var god, men Cech brukte samtlige av sine 196 centimeter og fikk stoppet skuddet.

Helfrekt corner sikret ledelse
Minutter senere angrep Newcastle på høyrekanten nok en gang. Sissoko fikk med seg ballen og løp fra Azpilicueta som gikk i bakken med en strekkskade. Igjen ble Terry lurt, men krysstolpen sørget for at det fremdeles sto 0-0.

Den stillingen så også ut til å stå seg etter den første omgangen, men like før pause viste Chelsea kløkt.

Willian slo en corner lynhurtig og Newcastle-forsvaret ble rundlurt. Bransilav Ivanovic fosset mot målet langs dødlinjen og fant Oscar inne i feltet. Brasilianeren hadde ingen problemer med bredside inn en noe ufortjent Chelsea-ledelse til pause - hans fjerde scoring i Premier League denne sesongen.

Vakker scoring
Det var ikke altfor mye fart over det som skjedde på Stamford Bridge-gresset i starten av andre omgang, men da kampen nærmet seg én time gammel skrudd Chelsea på turboen.

Hazard og Filipe Luís kombinerte fint på høyresiden før førstnevnte stakk flott gjennom til Oscar. Brasilianeren hælflikket vakkert videre til målsniken Diego Costa. Han brukte én berøring for å få kontroll på ballen før han kontrollert plasserte den ned i hjørnet til 2-0-ledelse for Chelsea. Scoringen var Costas 15 denne sesongen - nå troner han alene på toppscorerlisten i Premier League.

Scoringen slo luften ut av Newcastle. Chelsea dominerte mer og mer i banespillet, og drøyt tolv minutter før slutt var Costa nær ved å score sitt andre for kampen.

Chelseas superspiss dro av den ene forsvareren etter den andre før han sendte ballen forbi Tim Kruul. En strålende innsats av kaptein Fabricio Coloccini hindret imidlertid for scoringsjubel for den brasiliansk-fødte spanjolen.

Chelsea forsøkte, men klarte ikke å score flere ganger. Dermed endte kampen med 2-0-seier til vertene.

Slik startet lagene:
Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Branislav Ivanovic, Kurt Zouma, John Terry, César Azpilicueta (Filipe Luís fra 37. min) - Cesc Fàbregas, Nemanja Matic - Willian, Oscar, Eden Hazard - Diego Costa
Newcastle (4-3-3): Tim Krul - Daryl Janmaat, Fabricio Coloccini, Mike Williamson, Paul Dummet - Moussa Sissoko, Vurnon Anita, Jack Colback - Rémy Cabella, Ayoze Pérez, Yoan Gouffran