Nå vil stjernene teste Ole Einar Bjørndalens omstridte krokstaver

– Han er forbildet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERHOF (TV 2): Ole Einar Bjørndalen hviler aldri, enten det gjelder treningsmetoder eller nyvinninger på utstyrsfronten.

Før denne sesongen valgte han å erstatte tradisjonelle staver med bøyde staver, som den første skiskytteren eller langrennsløperen i verdenstoppen.

– Dette er en revolusjon innenfor skistaver, erklærte Bjørndalen i mai.

Men konkurrentene var ikke overbeviste. Da 40-åringen vant fellesstarten under den nasjonale skiskytteråpningen på Sjusjøen i november, kysset han stavene sine idet han krysset mållinja. Etterpå kom han med et stikk til kritikerne av nyvinningen - som han mente hadde kommet med "ufine" kommentarer.

De utenlandske konkurrentene har lagt merke til Bjørndalens bøyde staver, og noen har latt seg pirre såpass at de har fulgt i veteranens stavspor.

– Ole Einar er et forbilde, og da jeg så at han begynte å konkurrere med dem, tenkte jeg at «dette kan være bra for meg også». Jeg fikk gode svar da jeg testet dem, så da kjentes det trygt å bytte, sier svenske Fredrik Lindström til TV 2.

Han brukte blant annet krokstavene da han banket den svenske langrennseliten i deres nasjonale langrennsåpning.

– Calle Halfvarsson ble nummer to, og Daniel Richardsson og Johan Olsson var også med. Marcus Hellner var vel den eneste av de beste som manglet. Det var fantastisk, sier svensken.

I Oberhof har også den hviterussiske skiskytterdronningen Darya Domratsjeva tatt sjansen på å bytte ut rette staver med bøyde staver.

– Jeg begynte å trene med dem før sesongen, men det var litt for skummelt å bruke dem da verdenscupen startet. Men nå bestemte jeg meg for å bruke dem. Jeg er veldig fornøyd, sier Domratsjeva - til tross for en skuffende 18. plass på fredagens sprint, der hun skjøt på seg fire strafferunder.

– De ser rare ut, konstaterer tsjekkiske Gabriela Soukalova, der hun står ved siden av Domratsjeva i pressesonen.

Tiril Eckhoff har heller ingen planer om å gjøre som Bjørndalen, Lindström og Soukalova.

– Jeg går ikke med krokstaver. Hvis de tror det er bra, så er det kanskje bra for hjernen, sier hun.