FRA RØD TIL BLÅ: Cardiffs malaysiske eier Vincent Tan har gitt etter for press fra supporterne. Nå skal Cardiff igjen spille med blå hjemmedrakter. AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
FRA RØD TIL BLÅ: Cardiffs malaysiske eier Vincent Tan har gitt etter for press fra supporterne. Nå skal Cardiff igjen spille med blå hjemmedrakter. AFP PHOTO / GEOFF CADDICK

Cardiff-eier Tan endrer lagets draktfarge nok en gang

Cardiff endrer draktfarge tilbake til blå med umiddelbar effekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«The Bluebirds» er igjen blå.

Cardiff-eier Vincent Tan har nemlig gjort helomvending og besluttet at lagets hjemmedrakt igjen skal få den tradisjonsrike blåfargen den hadde i 114 år frem til 2012.

– Jule- og nyttårstiden har gitt meg tid til å reflektere over fjorårets hendelser. Det hadde en dyp effekt på meg at jeg fikk tilbringe tid med familien. Moren min, Madam Low Siew Beng, en hengiven buddhist som kommer til Cardiff for å se laget spille, snakket med meg om viktigheten av fellesskap, harmoni og glede, skriver Tan i en pressemelding.

Tan reddet den walisiske klubben fra å bli satt under administrasjon i 2010 og besluttet i 2012 å endre fargen på hjemmedraktene til lykkefargen rød. Han endret også klubbens logo - det hele ble gjort med mål om å generere interesse i det internasjonale markedet

Men fansen til laget, som går under kallenavnet «Bluebirds», raste mot avgjørelsen. Helt siden fargen på hjemmedraktene ble endret har supporterne jobbet for å få den stolte og tradisjonsrike blåfargen tilbake. Fredag fikk de endelig gjennomslag.

I en pressemelding signert klubbeier Tan går det frem at lagets hjemmedrakter endrer farge til rød allerede fra førstekommende lørdag. Lagets bortedrakter adopterer blåfargen. Det er også besluttet at klubbemblemet skal redesignes for å «reflektere dominansen til Bluebirden, samtidig som den hyller lagets stolte historie og arv». Tan ønsker også å «inkorporere elementer som representerer min kultur og tro, noe jeg håper bli respektert». 

Det hele ble besluttet etter et møte mellom Cardiff-ledelsen, som møtte supporterne torsdag kveld, og Tan fredag.

– Jeg håper at disse stegene vil bringe harmoni, suksess og glede til klubben vår. Utfordringen foran oss er enorm, og jeg tror virkelig at vi klarer å komme oss gjennom disse utfordringene som en klubb i fellesskap. Jeg tror at Cardiff med guddommelig velsignelse vil oppnå stor suksess, sier Tan.

Cardiff-supporterne har i lengre tid jobbet for å få blåfargen tilbake på hjemmedraktene. Nå har de endelig fått viljen sin. Her fra en markering i 2013.
Cardiff-supporterne har i lengre tid jobbet for å få blåfargen tilbake på hjemmedraktene. Nå har de endelig fått viljen sin. Her fra en markering i 2013.

Cardiff og Tan jobber samtidig hardt for å løse klubbens pressede økonomiske situasjon. Klubben har sett en markant nedgang i tilskuertallene etter nedrykket fra Premier League, og det hele toppet seg da flere supportere boikottet FA-cupkampen mot Colchester forrige fredag. Kun 4000 tilskuere møtte opp i det som endte med avansement for Cardiff.

Nå håper klubben at det negative vil bli til noe positivt etter at Tan har besluttet å endre fargen på hjemmedraktene. 

– Jeg mener det er en korrekt avgjørelse, fordi du kan ikke lykkes i en fotballklubb dersom alle ikke drar i samme retning. Kun på den måten kan en oppnå suksess. Du trenger harmoni, det har jeg alltid ment, sier Cardiff-manager Russell Slade ifølge Telegraph.

Russell Slade tok over etter som Cardiff-manager etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i høst. Laget ligger for øyeblikket på 12. plass i Championship.