SISTE SJANSE? For Petter Jr. Northug kan det være siste mulighet til å vinne Tour de Ski sammenlagt. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
SISTE SJANSE? For Petter Jr. Northug kan det være siste mulighet til å vinne Tour de Ski sammenlagt. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

– Romantisk om Northug vinner Tour de Ski

Unner Petter Northug en Tour-seier før han skal snekre paller. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val di Fiemme (TV 2): Petter Northug har et forsprang på 12 sekunder på Martin Johnsrud Sundby før nest siste etappe i Tour de Ski. Under lørdagens etappe er det to innlagte spurter, og Northug må trolig ha et større forsprang enn tolv sekunder for å holde unna for Sundby i monsterbakken. I tillegg er russiske Jevgenij Belov (17 sekunder bak Northug) et ubeskrevet blad opp den siste bakken.

Etter motgangen det siste året unner lagkamerat Chris Jespersen Northug en Tour-seier.

– Det vil være romantisk om han vinner Touren, sier Jespersen.

– Han har vært ute på tur og skal snart inn å snekre paller. Sånn sett hadde det vært kult om han hadde tatt det, sier forklarer han.

Northug blir litt skremt når Jespersen tar ordet romantisk i sin munn.

– Det er skummelt når du sier det, for jeg så Jespersen akkurat naken i traileren. Han tok på seg en rosa boxershorts, smiler Northug.

Totalt er det mulig å samle 45 bonussekunder på morgendagens fellesstart. Det er 15 bonussekunder for å vinne en innlagt spurt. Førstemann i mål får også 15 bonussekunder. Northug forteller at han ikke har inngått allianser med lagkameratene.

– Hehe. Vi går alltid som et lag i felt. Jeg vet at jeg får komme inn foran løpere hvis jeg spør om det. Det kan være kjekt når det drar seg til mot slutten, sier Northug.

Niklas Dyrhaug, som bor på rom med Northug i Tour de Ski, ønsker ikke å si hvem han håper vinner Tour de Ski av Sundby og Northug.

– Alle jobber for hverandre. Jeg har ikke lyst å svare på hvem jeg håper vinner. Jeg håper på norsk seier, og så håper jeg å holde min plassering, sier Dyrhaug.

Som Egon Olsen har Dyrhaug lagt en plan.

– Vi skal prøve å være med i teten. Vi skal ligge godt fremme, og så tror jeg det blir avgjort på siste runde. Da lønner det seg å ha en god posisjon. Planen min er å gå for seier. Planen til Petter er å ta så mange bonussekunder som mulig. Det er ikke sånn at jeg prøver å kile meg inn mellom to norske. Men hvis det er Belov det er snakk om, drar jeg til litt ekstra, sier Dyrhaug.

Martin Johnsrud Sundby hadde pressefri i dag, men har tenkt mye på lørdagens etappe.

– Jeg tror det blir helt avgjørende å ta flest mulig sekunder på den nest siste etappen. Jeg har allerede begynt å spekulere i hvordan det kan gjøres, sa Sundby til tv2.no før Tour de Ski startet.